S-au stabilit taxele și impozitele. Cine beneficiază de scutiri și reduceri?

Aleșii locali din Caransebeș au stabilit valoarea taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor. În urma analizei realizate pe propunerea de proiect de hotărâre de Consiliu Local și în urma votului acordat în unanimitate, taxele și impozitele locale nu se vor majora.

Acestea vor fi la nivelul lui 2015 în scopul înregistrării unui nivel de colectare mai mare atât de la cetățeni, persoane fizice, cât și de la persoanele juridice. Conform hotărârii Consiliului Local, scutiri de la plata impozitului se acordă și anul următor copiilor orfani de ambii părinți, până la vârsta de 18 ani sau până la 25 de ani dacă urmează cursurile unei instituții de învățământ.

De asemenea, cu 30 la sută se va reduce impozitul pentru persoanele care au contract de voluntariat încheiat cu Consiliul Local al municipiului Caransebeș pentru prestarea de activități în domeniul situațiilor de urgență. 75 la sută au scutire de la impozit persoanele care primesc ajutor social de la primărie sau cetățenii care au suferit pierderi majore în urma unor calamități natural.

„Toate aceste scutiri sau reduceri se acordă doar persoanelor care nu au debite restante către bugetul local”, se arată în raportul justificativ al compartimentului de Impozite și Taxe Locale din Primăria Caransebeș.