Cartonaș roșu pentru nepăsare. Ce instituție a statului lasă Caransebeșul să intre la apă?

Digurile din municipiul vecin nu au fost consolidate, deși au existat promisiuni în acest sens. Astfel că locuitorii, primii care au de suferit de pe urma nepăsării, nu pot face altceva decât să spere că vara care se apropie va fi una caniculară.

Administrația Bazinală Banat este avertizată de către municipalitatea din Caransebeș că nu a luat nicio măsură de întărire a digurilor de la ultimele inundații. Instituția care se ocupă de administrarea albiilor de râuri și pâraie de pe raza municipiului Caransebeș (Timiș, Sebeș, Zlagna și Potoc), Apele Române Banat, s-a arătat interesată de a colabora într-un proiect propus de conducerea administrativă a urbei, însă acesta a murit din fașă.

Potrivit primarului Marcel Vela, a fost înaintată o propunere pentru devierea pârâului Zlagna în amonte de șoseaua de centură, pentru a nu mai pune în pericol cetățenii din cartierul Caransebeșul Nou la orice inundație, dar și pentru consolidarea albiei Zlagnei, pentru a putea fi protejat cartierul Nord.

„Solicităm ca Apele Române să se țină de promisiunea pe care au făcut-o în legătură cu pârâul Potoc, de a face un fel de minibaraj pentru a proteja casele pe strada Tudor Vladimirescu de viiturile care se pot acumula la ploile abundente (exemplu: inundațiile de anul trecut). Acest proiect ni s-a promis că va fi înaintat către Ministerul de Resort pentru ca Guvernul să aloce resursele necesare pentru devierea pârâului Zlagna și realizarea unui polder (teren inundabil în regim natural, recuperat prin lucrări de îndiguire și desecare) pe pârâul Potoc”, ne-a declarat primarul Marcel Vela.

Până când oficialii Apelor Române se gândesc să ia vreo măsură în acest sens, mii de oameni stau cu teama în sân că la prima ploaie abundentă s-ar putea trezi sub apă.