Primari noi în cinci din opt oraşe ale judeţului

Locuitorii oraşelor cărăşene au votat duminică pentru schimbarea administraţiilor locale. Doar edilii-şefi ai celor două municipii, Reşiţa şi Caransebeş, şi primarul din Băile Herculane şi-au convins concetăţenii să le acorde votul pentru încă un mandat.

Destinele Reşiţei stau şi pentru următorii patru ani în mâinile lui Mihai Stepanescu, care a confirmat sondajele de opinie şi a obţinut mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Dacă primul mandat l-a obţinut ca şi candidat independent, de data aceasta, Stepanescu a fost susţinut de USL. Ion Marcel Vela rămâne în fotoliul de primar al municipiului Caransebeş, neavând practic adversar. Vela, candidat USL, a fost preferat de peste 70 la sută din cetăţenii oraşului de pe Timiş şi Sebeş. Nicuşor Vasilescu a fost reales ca primar al oraşului-staţiune Băile Herculane.

Dă click pentru a vizualiza harta primarilor din Caraş-Severin!

Nu este singurul primar PDL în oraşele din Caraş-Severin. Eugen Cismăneanţu l-a bătut rău pe Mirel Pascu (USL) şi se va instala în locul acestuia la Primăria Bocşa. Şi la Anina e primar nou. După o viaţă în fotoliul de primar, Gheorghe Neicu, candidat de data aceasta din partea PSD, a fost obligat să se recunoască învins. Gheorghe Românu, de la PNL, a obţinut cele mai multe voturi şi se va instala la Primăria Anina. Schimbarea a fost votată şi la Moldova Nouă. Ion Chisăliţă, de la Alianţa Centru Dreapta PNL-PC, a pierdut în faţa lui Matei Lupu, de la PSD. La Oraviţa, în locul liberalului Ioan Goga va fi instalat ca primar Dumitru Ursu, candidatul PSD fiind primul în preferinţele orăviţenilor. Şi Oţelu Roşu are primar nou. După arestarea democrat-liberalului Iancu Simion Simi şi scoaterea acestuia din lupta pentru alegerile din 10 iunie, Luca Mălăiescu (USL) a reprezentat prima opţiune pentru electorat.

Opţiunea de vot spune multe despre cât de mulţumiţi au fost cetăţenii oraşelor din Caraş-Severin de felul în care au fost acestea administrate.