Nu se mai dau bani de protocol!

În anii precedenți, elevii de clasa a XII-a strângeau o sumă de bani pentru profesorii din comisia de Bacalaureat care venea în oraș, astăzi însă lucrurile s-au schimbat.

Copiii nu mai dau bani pentru protocol. Anii trecuți cu toții știau de la colegii mai mari că trebuie să strângă o sumă de bani, între 50 și 100 de lei de elev, pentru a le asigura profesorilor evaluatori condiții cât mai bune. Cu cât profesorii din comisie erau mai bine tratați cu atât, se credea, că sunt mai mari șansele unei note mai bune, în special la probele orale.

Fie din cauza celor petrecute anul trecut, fie din cauză că este criză financiară, copiii refuză să mai dea bani de protocol: „Nu a mai propus nimeni să strângem bani și oricum nu știu câți dintre noi am mai fi dat”, povestește un elev de clasa a XII-a.

Dacă în școala voastră situația este alta, așteptăm comentarii și detalii!

Comments

  1. alina says:

    acum 5 ani cand am dat eu Bacu se zvonea ca banii ce ii strangem pentru protocol ne asigura intr-un fel ca vom trece examenul, dar nu a fost asa pentru toata lumea, oricum au fost favoritisme, si s-a vazut cu ochiul liber cine si-a platit Bacul. NU aveau cum sa ia 10 pe linie unii care in timpu liceului erau de maxim nota 7….Foarte bine ca nu mai strang copiii bani de protocol, si asa era o cheltuiala degeaba, numa sa te pui bine cu comisia…o prostie!

  2. Ioana says:

    Personal nu cred ca acei bani trebuiau dati de catre elevi, intrucat profesorii sunt platiti pentru munca facuta la bac! Bravo elevilor ca nu mai platesc!