S-au reluat lucrările de revizuire a Constituției. Acum, cu specialiști în drept constituțional!

Parlamentarul PNL de Caraș-Severin, Valeria Schelean, s-a declarat mulțumită de faptul că, în sfârșit, lucrările de revizuire a Constituției sunt în toi. Chiar dacă ritmul nu este cel dorit, se fac pași importanți spre elaborarea unui nou document care să stea la baza democrației românești.

Proiectul de revizuire a Constituţiei, care a rezultat ca urmare a lucrărilor de până acum este mult prea stufos pentru a reprezenta o Constituţie, care ar trebui să fie, în fapt, un set de principii, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, deputatul PNL de Caraş-Severin, Valeria Schelean.

„Comisia îşi doreşte, practic, structurarea acelor multe idei într-o formă simplificată. Consiliul ştiinţific, care funcţionează alături de Comisia de revizuire a Constituţiei urmează să elaboreze, până la 31 martie, un raport de maximum două-trei pagini, în care să prezinte tuturor membrilor toate noutăţile pe care proiectul legislativ le aduce. Din păcate, în 2013, deşi am făcut nenumărate apeluri, nu am avut maturitatea să apelăm la specialişti, dar sper că de data aceasta Consiliul Știinţific, format din 11 profesori cu activitate remarcabilă în domeniul Dreptului Constituţional, chiar să funcţioneze pe lângă Comisie”, a afirmat Valeria Schelean.

Aceasta a adăugat că se bucură să vadă că se doreşte finalizarea acestui demers. „Deocamdată, nu au fost divergenţe la nivel de Comisie parlamentară. Discuţiile au fost amânate, deoarece, în noua componenţă, Comisia de revizuire a Constituţiei cuprinde şi membri care nu au participat la lucrările începute în 2013”, a adăugat Schelean, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la Reșița.