Diplome de excelenţă pentru seniorii Reşiţei

Administraţia şi Consiliul local Reşiţa au acordat şi în acest an, în pragul Sfintelor Paști, diplome de excelenţă vârstnicilor care au peste cinci decenii de viaţă împreună. Gândurile acestora au fost exprimate cu lacrimi în ochi.

23 de cupluri din municipiul de pe Bârzava care au împlinit recent 50 de ani de căsnicie şi-au sărbătorit astăzi nunta de aur într-un cadru festiv, la Casa Municipală, în faţa reprezentanţilor primăriei. În cadrul evenimentului devenit tradiţie, bătrânii au primit diplome de excelenţă în semn de apreciere, o sumă în valoare de 300 de lei de cuplu, precum şi un buchet de flori pentru doamne.

,,Astăzi am plăcerea să cunosc 23 de familii care împlinesc 50 de ani de căsnicie. Au venit să-şi serbeze nunta de aur, un moment special, încărcat de emoţie, aflându-se mai ales în perioada Sărbătorilor Pascale. Le-am oferit diplome, atenţii materiale şi aici mă refer la o sumă poate nu mare, dar simbolică, iar pentru doamne am pregătit câte un buchet de flori. De la dânşii am învăţat multe, iar acum noi, administraţia locală, ne-am îndeplinit obligaţia de a le arăta respectul nostru şi cred că merită s-o facem de fiecare dată”, a explicat primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu.

casa municipala7  casa municipala 3

Reporterii Express de Banat au stat de vorbă cu câţiva bătrâni care, cu emoţii şi lacrimi în ochi, au ţinut să-şi exprime gândurile.

,,Este un eveniment deosebit, pentru că 50 de ani sunt mulţi şi din păcate multă lume nu apucă această vârstă, dar mai ales să participle la aşa ceva. Iniţiativa este foarte bună, sper ca şi alte primării să organizeze astfel de evenimente, pentru că familia trebuie apreciată şi de autorităţile statului”, a declarat Ioan Guler, din Reşiţa. ,,Mă simt foarte bine şi mă bucur că pot participa la o astfel de festivitate. Această zi pentru mine este unică în viaţă”, a adăugat soţia acestuia, Floare Guler.

,,Mă simt foarte bine la această vârstă, iar copiii şi nepoţii ne ajută şi mai mult să ne simţim aşa. Soţul e înţelegător şi mereu am dus o viaţă linistită, altfel nu am fi ajuns aici. Îi mulţumim din suflet domnului primar pentru această iniţiativă”, este părerea Marianei Budilcă.

casa municipala 2  casa municipala 5

casa municipala 4 casa municipala 6