S-au găsit peste 140 de milioane de lei pentru proiectele de rezervă ale Timișoarei

Proiectele vizează modernizarea şi dotarea unor instituţii de învăţământ, extinderea iluminatului public în Parcul Botanic şi înnoirea flotei de tramvaie. În total, cinci proiecte mari sunt vizate pentru a obţine finanţare.

ADR Vest a aprobat Memorandumul pentru subcontractarea tuturor proiectelor aflate în rezervă pentru Axa 3, Axa 4, Axa 10, Axa 13 – Programul Operațional Regional, la Timişoara, urmând ca în perioada imediat următoare să se solicite clarificări în etapa de evaluare, selectare şi contractare.

„Noi am venit cu o listă mare de proiecte şi iată că acum s-a trecut şi la proiectele de pe lista de rezervă. Un număr de cinci proiecte care în primă fază nu au intrat la finanţare din cauza epuizării fondurilor cu celelalte proiecte pe care le-am depus, acum sunt şi ele acceptate pentru finanţare. Sunt proiecte foarte importante, care totalizează peste 140 de milioane de lei”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Primul proiect vizează modernizarea şi eficientizarea energetică a Şcolii Generale 30, plus construirea a două corpuri noi de clădire la această şcoală cu demisol, parter şi două etaje fiecare. Valoarea lui este de aproximativ 20 de milioane de lei. „Este o şcoală foarte bună, cu foarte mulţi copii, iar numărul lor este în continuă creştere şi am fost nevoiţi să creăm acolo clase în containere, pentru a evita să se facă şcoală după masa. În acelaşi timp am dat drumul unui proiect de extindere al spaţiului de învăţământ existent cu aceste două corpuri de clădire şi iată că avem şansa să obţinem finanţare pe fonduri europene pentru aceste două corpuri noi şi mari”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Un alt proiect aprobat este construirea şi dotarea unei clădiri pentru Liceul Waldorf din Timişoara. Valoarea lui este de peste 11 milioane lei. Al treilea proiect prevede construirea unei săli de sport la Şcoala Generală Nr. 25, iar valoarea acestuia este de peste şapte milioane de lei. Un al patrulea proiect vizează extinderea iluminatului public în Parcul Botanic, care se ridică la aproape patru milioane de lei. Ultimul proiect acceptat pentru finanţare prevede înnoirea flotei de tramvaie, etapa a treia, un proiect amplu, cu o valoare de aproape 100 de milioane de lei.

„Alte două proiecte am avut aprobate pentru achiziţia de tramvaie noi, tramvaie mari. Am organizat licitaţia şi e în derulare procesul de fabricare a acestor tramvaie la firma care a câştigat licitaţia. Sunt deja comandate 15 tramvaie pe primele două proiecte care au fost aprobate pe fonduri europene şi acum vor mai veni încă şapte sau opt, pe aceste noi fonduri din tranşa a treia”, a conchis Robu.

publicitate si promovare online banner maxagro