S-au făcut angajări la Transal Urbis, dar doar pentru eficientizare!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Noile angajări la Transal Urbis i-au pus pe gânduri pe consilierii USR din Caransebeș. Administratorul Mihai Minea le-a confirmat informațiile, însă le-a precizat că s-au făcut pentru eficientizarea serviciului de salubritate.

Consilierul Dragoș Curelea l-a întrebat pe administratorul societății, Mihai Minea, dacă sunt adevărate informațiile precum că la nivelul societății s-au făcut angajări, în condițiile în care, în ședința de Consiliu Local, s-a solicitat aproape un milion de lei pentru majorarea capitalului social, pentru achitarea din datorii, proiect de hotărâre care a și fost, de altfel, aprobat:

Noi avem audiențe săptămânal și ni s-a adus la cunoștință că s-au făcut angajări de personal Tesa, cu salarii destul de mari la Transal Urbis în ultima perioadă și eu am făcut un calcul rapid, dacă avem doar 10 angajați cu salariile care mi s-au spus de respectivele persoane, 3.000 de lei net plus taxe ajungem undeva la minim 5.000 de lei pe lună de persoană, e o sumă mare care se duce pe salarii, sume mari care se duc către noii angajați. Noi am cerut la comisie o organigramă și transparența salariilor, dar nu am primit încă.”, a menționat consilierul USR Dragoș Curelea.

Partea de management nu comportă numai aritmetică, este nevoie de 2 componente foarte clare pentru a fi eficient, forța de muncă și mijloace de producție, a explicat Mihai Minea:

promovare banner maxagro

Forțele de muncă pe care le-am găsit, adică oamenii s-au constituit într-un colectiv, la un moment dat speriat, debusolat, parțial corupt, era momentul ca să creăm o echipă cu care să lucrăm. Sigur că da, am făcut acele angajări și pot să vă spun nominal că au fost niște persoane care dintr-un motiv sau altul au plecat forțat din această societate dar în care eu am încredere și cu care vreau să lucrez ca și domul Cosma cred că aceiași lucru l-a gândit la vremea respectivă și au fost câteva compartimente în care lucrurile se mișcau foarte prost și acolo am angajat oamenii de încredere și dacă vreți vă dau exemple foarte clare. Există un compartiment nu dau nume că nu este bine, în privat pot să vă spun sau nu în privat, nu neapărat la presă că nu vreau să existe vreo suspiciune asupra unui nume pentru că oamenii puteau să fi greșit, să fi fost forțați, să fi făcut lucruri negative dar vă spun, că la un anume compartiment de la  8.000 de lei încasări pe lună am ajuns la 24.000 de lei.”, a menționat Mihai Minea.

Administratorul a mai specificat că în viitorul apropiat se va dovedi că nu s-a făcut un dezechilibru economic societății.

publicitate tmc 640