Peste 230 de unități de învățământ din Caraș-Severin se redeschid pentru toți elevii. Cine continuă să învețe de acasă?

Se schimbă din nou regulile privind derularea cursurilor din școli și grădinițe. Ministerul Educației a schimbat scenariile chiar înainte ca elevii să revină la ore. La nivelul județului Caraș-Severin, aproape 60% dintre unitățile de învățământ reiau de mâine cursurile față în față.

Cel mai recent ordin emis de Ministerul Educației stabilește două scenarii pentru desfășurarea cursurilor:

  • scenariul 1 – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de coronavirus în localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori;
  • scenariul 2 – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de coronavirus în localitate este mai mare de 1/1.000 de locuitori.

De mâine încep orele pentru preșcolarii și elevii din Caraș-Severin care nu sunt în ani terminali (a VIII-a, a XII-a și a XIII-a). Copiii din 238 de școli, grădinițe și cluburi/palate ale copiilor se vor întoarce de mâine fizic la ore, asta pentru că localitatea în care învață are o incidență mai mică sau egală cu 1.

În 171 de unități de învățământ lucrurile stau diferit. Pentru că rata de infectare cu coronavirus depășește cifra 1, vor merge fizic la școală doar preșcolarii, elevii din ciclul primar și, din 10 mai, cei din anii terminali. Mai exact, vor rămâne acasă și vor participa la cursuri online elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

Elevii claselor terminale vor merge fizic la ore de luni, 10 mai, indiferent de scenariul în care se află localitatea lor.

VEZI AICI scenariul în care se află de mâine fiecare unitate de învățământ din Caraș-Severin.