Gabriel Olariu își dorește Academie pe Aeroportul Caransebeș

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

După ce a fost pionier la nivel național prin deschiderea primului liceu tehnic de aviație privat la Caransebeș, omul de afaceri Gabriel Olariu își dorește să dezvolte acest proiect. Astfel denumirea liceului va fi schimbată în Academia de Aviație Banatul Caransebeș.

Această academie va ajuta la perfecționarea elevilor pe mai multe paliere de la tehnică de aviație, până la piloți, sau, de ce nu stewardese.

O să avem cursuri și pentru piloți, din toamna aceasta o să începem și cu piloți pentru drone. Noi avem Aeroclubul României care pregătește piloți pentru avioane ultraușoare, gratuit pentru tineri cu vârste între 16 și 23 de ani. Și atunci vrem, pe lângă partea de piloți să facem cursuri și pentru stewardese și pentru personal de handling (manipulator) în aeroporturi și, foarte nou acum o să facem o școală de piloți și operatori de drone, pentru că acesta va fi viitorul”, ne-a precizat Gabriel Olariu.

Omul de afaceri a mai adăugat că a obținut de la Autoritatea Aeriană Română și de la Autoritatea Civilă și Militară primele aprobări ca să fie creat între Caransebeș și Lugoj un coridor de 45 km lungime pe o 1 km lățime pe deasupra Râului Timiș, unde să se testeze și să se facă școală pentru piloți de drone. În Europa mai există astfel de coridoare, gândite ca un poligon, unde companiile își aduc dronele și pot să le testeze în condiții de securitate și de legalitate.

Specializările vor fi posibile după clasa a – X – a. Specializarea de mecanici am făcut-o de la început în modul de liceu pentru că am vrut să le dăm posibilitatea copiilor care sunt deștepți și vor să se facă ingineri de aviație, să aibă liceul terminat. În premieră vă anunțăm că deja suntem în discuții cu Universitatea Europeană Drăgan să înființăm la Lugoj o Facultate de Inginerie Aeronautică care va fi împreună cu Universitatea Europeană Drăgan dar partea de practică și cursurile se vor desfășura la Caransebeș”, a mai spus Gabriel Olariu.

Omul de afaceri răspunde doar solicitărilor industriei actuale, astfel că oferă posibilitatea doritorilor ca, obținând toate acreditările europene să nu fie constrânși la a lucra doar în România, ci oriunde în lume, inclusiv în America.

zpd publicitate Timisoara banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/