FOTO. Peste 62.000 de copii din Timiș, din nou în bănci. Micuții sunt fericiți să se reîntoarcă la școală

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Marea majoritate a preșcolarilor și a elevilor din județul Timiș s-au reîntors, miercuri, la școală, în bănci. Școlile au pregătit intrări separate pentru clase, iar sălile au fost igienizate.

Miercuri, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș, au început școala față în față 13.654 de elevi care sunt în localitățile cu rata de infectare sub 1 la mia de locuitori. Alți 49.375 elevi au revenit în bănci, în localitățile clasate în scenariul galben, iar 33.769 de elevi au rămas cu studiul în online.

În scenariul galben au început cursurile și elevii din Timișoara. Micuții spun că le-au lipsit colegii de școală, iar pe alocuri nu s-au descurcat foarte bine cu sistemul online.

„A fost cam greu pentru că online nu prea înveți multe. Unii nu puteau intra pentru că nu aveau internet bun sau nu aveau chef.”, a spus o elevă în clasa a IV-a. „Nu mi-a plăcut online pentru că făceam singuri activitatea.”, a spus o alta din clasa a II-a.

promovare banner maxagro

Și părinții sunt încântați de redeschiderea școlilor.

„A fost foarte greu pentru că unul dintre noi a trebuit să stea tot timpul acasă”, a spus un părinte. „Noi am avut noroc că lucrăm de acasă. Ea a făcut față cu bine la provocarea cu școala online, dar nu se compară cu prezența fizică. Suntem optimiști și totul e ok.”, a povestit un altul.

Conducerile școlilor s-au pregătit pentru reînceperea cursurilor față în față.

„Școala este pustie și tristă fără copii. Am asigurat măsurile de igienă pe care oricum le stabilisem din septembrie. Școala este un spațiu sigur. (…) Avem intrări separate, igienizarea mâinilor, dezinfectanți, mască, distanță și dincolo de asta, căldura cu care îi primim pe copii pentru că ne bucurăm să îi vedem dincolo de monitoarele pe care le-am folosit până acum. (…) Noi am fost în permanență la școală, au fost părinți care aveau nevoie de diverse documente, au fost înscrierile la clasa pregătitoare.”, a declarat Cristina Filip, directoarea Școlii Generale nr.25 din Timișoara.

În judeţul Timiş, din cele 591 de grădiniţe şi şcoli, 174 desfășoară activități (până vineri) în scenariul verde, iar 417 în scenariul galben.

publicitate tmc 640