S-au definitivat listele cu aspiranţii PNL Timiş la funcţiile de primari, consilieri şi parlamentari. La şefia Consiliului Judeţean sunt trei doritori

untitled design set 970x90 px

PNL Timiş a stabilit listele cu cei care doresc să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, pentru primari, consilieri şi parlamentari. Listele au fost închise ieri, iar de doritori nu duc lipsă liberalii. Pentru Consiliul Judeţean există trei aspiranţi liberali, pentru Camera Deputaţilor 22 de doritori, iar pentru Senat 5. Liste mari au fost întocmite şi cu cei care doresc să fie consilieri locali şi judeţeni.

Nu mai puţin de trei liberali doresc să îi ia locul lui Călin Dobra la şefia Consiliului Judeţean Timiş. Este vorba despre Alin Nica, Alin Popoviciu şi Ciprian Bogdan. În ceea ce priveşte funcţia de primar al Timişoarei, lui Nicolae Robu nu îi face nimeni concurenţă, fiind singurul care şi-a anunţat candidature din partea PNL.

În ceea ce priveşte primăriile din judeţul Timiş, toţi primarii PNL şi-au anunţat dorinţa de a mai candida încă un mandat, iar liberalii vor avea candidaţi în toate unităţile administrativ teritoriale.

,,Pentru funcția de primar avem atâția candidați câte poziții de primar sunt. Nu facem sondaj niciunde, ci avem încredere că toți colegii care sunt primari acum sunt cei mai buni cadidați în unitățile lor și la mandatul următor. Ne dorim să avem majoritatea în CL, în CJ, să câștigăm funcțiile importante. Eu nu am contracandidat, punct. Eu simt în cetățeni favorabilitate. Ce este cert este că PNL va avea candidați în toate unitățile administrativ-teritoriale. Lista o vom prezenta public când considerăm că este oportun. Încă nici nu e fixată data alegerilor locale, ceea ce facem noi acum e muncă de pregătire pentru a fi pe poziții”, a declarat Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.

Pentru consilieri locali există 29 de aspiranţi, pentru consilieri judeţeni 46, pentru funcţia de deputat 22, iar pentru senator 5.

Pentru Senat şi-au depus candidaturile Alina Gorghiu, Marilen Pirtea, Claudiu Chira, Lucian Căldăraru şi Dan Sarmeş.

Pentru Camera Deputaţilor nu mai puţin de 22 de doritori: Sorin Arădean, Ben-Oni Ardelean, Lucian Avram, Maria Barna, Lucian Căldăraru, Claudiu Chira, Sorina Ciurlea, Liviu Cocean, Adriana Corbeanu, Dan Diaconu, Vinu Giumanca, Ionuț Gaiță, Radu Lambrino, Daniela Mariș, Raul Pătrașcu, Marilen Pirtea, Marin Popescu, Alin Popoviciu, Petru Roman, Elena Samoilă, Dan Sarmeș și Cosmin Șandru.

,,Noi propunem și conform statutului trebuie pentru fiecare candidat o aprobare în Biroul Politic Județean. Ce se aprobă merge la Colegiul Director Judeţean și apoi la București pentru validarea finală la nivelul Biroului Politic Național, asta pentru numirea în funcții”, a adăugat Nicolae Robu.

Aşteptările preşedintelui PNL Timiş sunt mari. Îşi doreşte majoritate în Consiliul Local, Consiliul Judeţean, să câştige funcţiile importante şi să crească la reprezentarea parlamentară.

Un simbol al ambiţiei liberale este consilierul local Lucian Căldăraru. El a optat pentru aproape toate locurile, consilier local, senator şi deputat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/