S-au ales cei mai proaspeți dascăli cărășeni. Vezi cât de pregătite sunt noile cadre didactice pentru educarea generațiilor viitoare!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

După ce examenul de bacalaureat și evaluarea națională nu s-au putut lăuda nici anul acesta cu rezultate care să spele rușinea județului, notele obținute de viitorii dascăli la examenul de titularizare au surprins.

Dezastrele din ultimii ani la bacalaureat, definitivat și evaluările naționale au făcut județul să roșească la coada listei naționale. Notele la titularizare au reușit de fiecare dată să mai spele puțin din rușinea rezultatelor proaste, semn că și situația școlară la nivel de județ se va îmbunătăți, odată cu noii dascăli intrați în sistem pregătiți și cu note mari.

Anul acesta, trei dintre candidații pentru un post de cadru didactic în una dintre unitățile școlare din județ s-au putut mândri cu medii de zece. Mai mult decât atât, unul dintre fruntașii cu note de zece a reușit să se încadreze pe podium cu zece curat, obținând notă maximă atât la proba practică cât și la examinarea scrisă.

„Este demn de subliniat faptul că din cei 160 de candidați cu note între 7 și 10, trei au luat nota 10 la proba scrisă. Avem chiar un candidat care are nota de repartizare 10 curat, după ce a obținut note maxime și la partea practică, și la cea scrisă”, a menționat Simona Liliana Stan, inspector şcolar pe Managementul Resurselor Umane.

Cu aproape o sută de candidați mai puțin, examenul de titularizare din acest an a reușit să schimbe imaginea asupra pregătirii cadrelor didactice cărășene. Cu toate acestea, dacă anul trecut doar 28 de viitori profesori au obținut note sub cinci, de data aceasta numărul lor a crescut la 84. Dar, când vine vorba de note între șapte și zece, procentul a crescut de la 38,86 la sută la 42,78.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„În urma probei scrise susținute în 21 iulie 2014, s-au obținut note între 1 și 4,99 de 84 de candidați, respectiv un procent de 22,46 la sută, un număr de 130 de candidați au obținut note între 5 și 6.99, respectiv un procent de 34,76 la sută, și un număr de 160 de candidați au obținut note între 7 și 10 la proba scrisă, repectiv un procent de 42,78 la sută”, a explicat Simona Liliana Stan, inspector şcolar pe Managementul Resurselor Umane.

Chiar dacă rezultatele au fost mulțumitoare și mai bune decât cele de anul trecut, nemulțumiții, fie de notele obținute, fie de faptul că le-au fost anulate lucrările, au ales să depună contestații. Astfel, au fost depuse 53 de contestații din care 51 pentru reanalizarea notei obținute la proba scrisă. De asemenea, au fost și doi candidați care au depus contestație pentru a primi un răspuns motivat pentru faptul că le-au fost anulate lucrările.

Rămâi cu Express de Banat pentru a afla care este situația în urma contestațiilor

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/