Vor să obțină un scor record la alegerile prezidențiale. Vezi ce a declarat Ion Mocioalcă!

Pe plan local, nu au întârziat să apară primele reacții în urma Congresului PSD. Astfel că liderul filialei cărășene spune că social-democrații nu pierd vremea în teritoriu, ci se pregătesc încă de pe acum de o campanie electorală extrem de serioasă.

Prima candidatură anunțată oficial pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie este cea a premierului Victor Ponta. Anunțul a fost făcut în cadrul Congresului social-democrat.

„Avem candidat oficial! De altfel, suntem singura Alianță politică care are candidat în acest moment și nu unul oarecare. Avem un candidat pe numele său Victor Ponta cu notorietate 99,9 la sută, cu o doză foarte mare de încredere și cu avantajul deloc de neglijat că e un om care a demonstrat că e unul care poate în acești 2 ani și jumătate, de când se află la conducerea executivă a României, a declarat Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin.

În ce privește atitudinea participanților la Congres, liderul PSD a ținut să o disocieze de vechile manifestări comuniste. „Atmosfera n-a fost plină de fast! A avut o notă de sobrietate și fără scandări gen Ceaușescu PCR. De altfel, și Victor Ponta reprezintă o generație de tineri care nu are nimic în comun cu perioada comunistă a României, această generație având în ’89, la Revoluție, 13, 14 sau, poate, 17,18 ani. Așa că există în acest moment determinarea generală a Alianței Centru Stânga de a ne bate pentru fiecare vot, astfel ca în data de 17 noiembrie acest vehicul electoral să dea președintele României, a adăugat vicepreședintele PSD la nivel național.

Și cum campania electorală bate la ușă, scorul electoral pe care și-l propun liderii politici este unul și mai bun decât cel bifat la alegerile europarlamentare. „Și în Caraș-Severin va fi o notă aparte în această campanie! Am învățat din greșeli cu toții, nu le putem repeta, iar organizarea îmbunătățită pe care am avut-o la europarlamentare poate să facă un scor bun în Caraș-Severin, un scor care a fost printre cele mai bune la alegerile europarlamentare, dar pe care sperăm să îl îmbunătățim la alegerile prezidențiale”, a concluzionat Mocioalcă.