S-a votat! Vila Popov se transformă în centru de zi pentru bătrânii Caransebeșului. Lipsesc doar banii…

Consilierii locali din municipiul Caransebeș s-au reunit astăzi, 3 decembrie, în ședință extraordinară pentru a aproba un singur punct de pe ordinea de zi care face referire la accesarea de fonduri pentru reabilitarea unei clădiri emblematice din perioada interbelică a Caransebeșului, avută în patrimoniu de municipalitate.


Aleșii locali au votat documentația tehnică pentru înființarea unui centru de zi pentru persoanele vârstnice, în imobilul cunoscut ca Vila Popov din zona de agrement Teiuș, un proiect realizat de către echipa de la Compartimentul de Proiecte și Programe, în vederea finanțării în baza Programului Operațional Regional 2014-2020. În acest scop a fost încheiat un parteneriat între municipalitate și Direcția de Asistență Socială Caransebeș în vederea implementării în comun a proiectului cu o valoare totală de 6.276.573 de lei. Din acești bani, contribuția proprie a Primăriei Caransebeș este de 1.852.221 de lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile, cât și contribuția de 2% în valoare 88.487 de lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.

După ce clădirea va fi reabilitată, Primăria Caransebeș se obligă să suporte toate cheltuielile de întreținere, gestionare și eventuale reparații pentru următorii 5 ani de la data inaugurării investiției.

Vila Popov a fost casă-restaurant în perioada interbelică, aparținând fostului ministru de externe al Bulgariei. În prezent, vila este ocupată de către mai multe familii cu situație materială precară, care, dacă proiectul va obține finanțarea, vor trebui să părăsească imobilul ce aparține Primăriei Caransebeș.

CITEȘTE ȘI: Vila ministrului bulgar Popov, transformată în club pentru pensionari!