Diferiți, dar egali… de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Un proiect social educativ a avut loc astăzi, 3 decembrie, la Galeria de Artă „Corneliu Baba” din municipiul Caransebeș, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, adoptată de Organizația Națiunilor Unite în anul 1992. Evenimentul a fost organizat de către Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Asociația „Sim.Țim la fel” și Primăria Caransebeș. 


Sub genericul „Diferiți, dar egali”, a avut loc la Galeria de Artă un vernisaj al unei expoziții prezentând lucrări realizate de către copii cu probleme, îndrumați de cadrele didactice. Expoziția s-a realizat în urma concursului național „Nașterea Domnului, motiv de bucurie și de sărbătoare a întregii creștinătăți”.

Acțiunea a fost organizată cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, al Episcopiei Caransebeșului și al Casei Corpului Didactic Caraș-Severin. În cadrul expoziției, pe lângă lucrările partenerilor Concursului „Nașterea Domnului, motiv de bucurie și sărbătoare a întregii creștinătăți“, va fi amenajată expoziția cu vânzare a lucrărilor elevilor Centrului Școlar de Educație Incluzivă Caransebeș realizate cu ocazia Crăciunului, în școală și în parteneriat cu Asociația SIMȚIM LA FEL și cu sprijinul voluntarilor din Club Impact Vox.

Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea înțelegerii problemelor legate de dizabilitate și mobilizarea susținerii demnității, drepturilor și bunăstării persoanelor cu dizabilități.