S-a votat! Cei mai gustoși cârnați din Banat sunt la Buziaș! [FOTO]

Cei mai gustoși cârnați din Banat sunt la Buziaș. Este concluzia Festivalului Cârnaților care a reușit să atragă și în acest an 24 de echipe în lupta pentru titlul de „Cei mai buni cârnați bănățeni”. Evenimentul are o tradiție de aproape jumătate de secol, iar în fiecare an este organizat în altă localitate.

Bucătari amatori sau pur și simplu oameni care prepară an de an cârnați în locuința proprie și-au prezentat joi produsele în fața a sute de persoane care au venit la Hotel Parc și Buziaș să deguste preparatele din carne. Zeci de sortimente, gusturi, arome și condimente au făcut decizia juraților extrem de grea. Juriul a fost format din istorici, medici veterinari, dar și măcelari care au fost atenți la detalii.

Câștigătorii de anul acesta sunt cei din Buziaș, cârnații preparați de ei fiind făcuți după o rețetă veche de 40 de ani, care respectă regula simplă a celor 4 ingrediente esențiale: sare, piper, boia și usturoi. Aceștia au intrat încrezători în concurs chiar dacă au participat cu numărul 13 în competiție.

Evenimentul este organizat an de an de redacția ziarului german Banater Zeitung, iar ediția desfășurată joi a fost animată de fanfara Forumului Democrat al Germanilor din Timișoara și ansamblul de dansuri șvăbești din zona Buziașului.