Europarlamentarul Maria Grapini ia din nou atitudine în problema transportatorilor. De data aceasta, cu o intervenție în Parlamentul European

Timișoreanca Maria Grapini a avut miercuri o intervenție la Strasbourg pe tema planului de mobilitate. Concret, europarlamentarul umanist susține că transportatorii din toate țările membre UE trebuie să aibă drepturi egale și susține liberalizarea pieței.

Grapini a susținut drepturile celor care oferă servicii de transport cu autocarul sau autobuzul. „Cum să nu vorbim despre liberalizare? Cum să spunem că a privatiza serviciile în domeniul serviciilor cu autobuzele ar fi ceva rău pentru piața internă? Încep cu ce ar trebui să spun la sfârșit – susțin raportul și delegația română susține acest raport! Și țara mea are probleme în zonele rurale unde transportul se face cu autocarul, dar nu numai în zonele rurale, și între România și Ungaria, Spania și Serbia sau alte state se face acest transport cu autocarele”, a declarat europarlamentarul la Strasbourg.

Politicianul le-a cerut colegilor din Parlamentul European să voteze raportul. „Apreciez echilibrul care este în acest raport și, sigur, niciun regulament n-a fost perfect, de aceea există compromisuri. Nu s-a putut face un regulament cum ar vrea doar o parte… Sugerez și invit colegii să voteze acest raport, pentru că batem pasul pe loc la pachetul pe mobilitate! Vrem să îl blocăm și pe acesta, ce-o să spunem cetățenilor noștri? Ce facem noi aici?”, a mai adăugat Maria Grapini.