Duel bănățean la barajul de promovare în Liga a III-a! Caraș-Severinul și Timișul, care pe care!

Astăzi, la sediul FRF s-au tras la sorți împerecherile județene pentru barajele de promovare în Liga a III-a, care se vor disputa în vară. Din urne au ieșit Caraș-Severin și Timiș pentru același duel, așadar, din sezonul viitor, Banatul va avea o singură reprezentantă nouă în Liga a III-a.

Pe lângă duelul dintre Banatul montan și cel de câmpie, din zona 4 Vest au mai ieșit duelurile Arad-Hunedoara și Mehedinți-Gorj. După experiențele anilor anterior, Timișul pornește clar cu prima șansă. Înainte de startul returului, cea mai bine clasată și favorita este Fortuna Becicherecu Mic, cu 39 de puncte, urmată de Unirea Tomnatic, cu 37 de puncte. În Caraș-Severin, liderul este Voința Lupac, cu 29 de puncte, urmată de Viitorul Caransebeș, cu 28 de puncte.

Pentru baraj, toate echipele trebuie să aibă Certificat de Identitate Sportivă și să trimită un lot de 23 de jucători. Nu există cote obligatorii de vârste, așadar, nu se impune utilizarea de juniori, iar stadioanele pe care se dispută meciurile trebuie să aibă minimum omologare pentru Liga a IV-a. Partidele se vor juca tur-retur în 15 și 22 iunie, cu primul joc în Caraș-Severin.