Profesorii de sport din Caraș-Severin sunt în grevă japoneză! Sindicatele nu mai sunt!

Sindicatele cărășene din învățământ i-au lăsat baltă pe profesorii de sport! La fel cum Ecaterina Andronescu intenționa să-i lase fără catedră!

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, anunțase că pregătește înlocuirea orelor de Educație Fizică și Sport de la clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a cu „ore de Joc și Mișcare”. Ore care ar fi urmat să fie ținute de învățător, nu de profesorul de sport! Aproape peste tot în țară, profesorii de sport s-au scandalizat. La fel cum s-au scandalizat și părinții, și toată lumea zdravănă la cap! Sindicatele, pe acolo pe unde mai există și fac și altceva decât să încaseze cotizații sau să negocieze funcții pentru piloși, au anunțat mișcări de protest. Nu e și cazul Caraș-Severinului, unde liderii sindicali nu s-au deranjat prea tare. De fapt, nu s-au deranjat deloc. Pentru câțiva profesori de sport, chiar nu pare rentabil. Nu-i așa?! N-au fost deranjați nici măcar liderii sindicali care provin de la catedra de sport! Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Educației Naționale, toate cu filiale în Caraș-Severin, e posibil să nici nu fi aflat de intențiile ministrului. „Suntem singurul județ care n-a luat nicio poziție față de minunile doamnei Andronescu. Singurul județ în care sindicatele din învățământ n-au avut nimic de obiectat. Avem doi profesori care se află în conducerile a două sindicate, nici măcar ei nu au reacționat în vreun fel. Cu toate astea, profesorii de sport din județ au intrat în grevă japoneză. Purtăm banderole albe pe mână la orele de Educație Fizică”, a afirmat indignat unul dintre profesori.

Ecaterina Andronescu s-a răzgândit după doar 24 de ore, asta, probabil, și ca urmare a valului uriaș de critici pe care l-a primit. Oficial însă nu s-a primit nimic în școli, astfel că profii de sport rămân în grevă japoneză!