S-a sucit și Orban?! PNL îi întoarce spatele lui Felix Borcean!

Se bucură în continuare de o cotă bună de popularitate și de încredere în rândul caransebeșenilor, nu are intenții de a pleca din partid, dar conflictul deschis pe care îl are cu senatorul Marcel Vela l-a izolat pur și simplu!

Felix Borcean, primarul Caransebeșului, se simte tot mai stingher în PNL, mai ales după ce rezultatul liberalilor de la alegerile europarlamentare este unul bun la nivel de municipiu, cel mai mare procent la nivel de orașe în Caraș-Severin, peste media județului și peste media națională. Asta, în condițiile în care Borcean a fost mai degrabă absent în campania electorală! Nu pentru că nu ar fi dorit să se implice, ci pentru că a fost dat la o parte și pentru că s-a conformat îndemnului președintelui Marcel Vela, de a-și vedea de treburile administrative.

Direct sau pe ocolite, colegii de partid ai primarului Caransebeșului l-au acuzat ulterior de neimplicare în campania electorală, susține chiar Felix Borcean: „Vreau să le amintesc însă colegilor mei că eu personal m-am ocupat de strângere de semnături în precampanie, colectând circa 10% din totalul semnăturilor pentru candidați și, de asemenea, o singură dată am fost invitat și am acceptat invitația viceprimarului Marius Isac de a mă deplasa în Piața Gugulanilor la începutul campaniei. Și atunci am fost tratat cu răceală și priviri tăioase, deși am participat, am împărțit pliante, lucru pe care nu îl cunosc ca fostul primar Marcel Vela să-l fi făcut într-o campanie de europarlametare”.

Borcean recunoaște că activitatea lui în campanie a fost spre zero și asta nu pentru că nu și-ar fi dorit să facă mai multe, dar a fost ignorat constant. Ceea ce l-a afectat pe primarul Caransebeșului a fost momentul vizitei președintelui Orban și a candidatului Rareș Bogdan, care au preferat o vizită în Piața Gugulanilor, decât să dea curs invitației la Primăria Caransebeș: „I-am invitat telefonic la Primărie, însă ei au omis instituția din traseul electoral, poate că în mod firesc pentru că amfitrionul era președintele organizației județene, Marcel Vela. Ludovic Orban este totuși președintele partidului și dacă și-ar fi dorit să facă o astfel de vizită, nu cred că cineva l-ar fi putut împiedica”, a spus Borcean, care, la un moment dat, avea promisiunea președintelui Orban că va interveni în conflictul pe care îl are cu Marcel Vela și îi va pune punct în avantajul tuturor, dar în primul rând în interesul partidului. Victoria din europarlamentare i-a îmbătat însă pe mulți liberali cu apă rece!