S-a spart „gașca nebună”! Jucătorii Reșiței au invadat România!

HC Adrian Petrea Reșița este deja istorie, iar de situație pot profita acum alte echipe din țară sau chiar din străinătate. La cinci zile de la anunțul retragerii iminente din competiție, doi dintre handbaliștii care au apărat culorile Reșiței au evoluat marți seara pentru noua lor echipă. Pivotul Mihai Huta și extrema stângă Lucian Ignat au semnat cu o formație de top, Potaissa Turda.

Pentru reșițeanul Lucian Ignat este o revenire la Turda, alături de care a promovat în Liga Națională. „Au trecut doi ani de când am plecat de aici și mă bucur că am revenit. Știu ce colectiv e aici și nu îmi fac griji pentru acomodare. Turda e o echipă mare, serioasă, care se luptă pe trei fronturi. Știu că publicul e la fel, vreau să vină în continuare în număr mare la sală și să ne susțină la fiecare meci”, a spus Lucian Ignat, citat de turdanews.net.
Și Mihail Huta s-a arătat impresionat de publicul de la Turda: „Sunt bucuros că am ajuns aici, la o formație care e sus în clasament, vreau să dau totul și să reușim să ne îndeplinim toate obiectivele. De fiecare dată când am venit la Turda, publicul a fost fantastic”, a spus fostul pivot al Reșiței.
Cei doi handbaliști au bifat primele minute în acest sezon pentru Potaissa Turda, în victoria 26-23 cu CSM Satu Mare.

Miercuri ar putea fi văzut la lucru un alt fost handbalist al Reșiței, centrul Marius Bahan, care a ajuns la CSM Făgăraș. Echipa brașoveană are meci tare, de la ora 18:00, cu Dinamo București.

 

Și alți handbaliști care au îmbrăcat tricoul echipei ce a reprezentat Reșița în Liga Națională sunt curtați de formații din țară. Astfel, Darius Dragon (venit la Reșița sub formă de împrumut de la CSM București) ar putea ajunge la divizionara secundă CSM Oradea, Tiberiu Popovici este în tratative cu CSM Focșani și cu Steaua, Alexander Starchenko ar avea varianta Dunărea Călărași, iar Raul Heimbach a primit oferte de la două echipe de ligă secundă, Bacău și Târgu Jiu. Portarul Shota Tevzadze va rămâne deocamdată la Reșița, cu familia, dar este de așteptat ca și acesta să ajungă din nou la o echipă de top. Coordonatorul de joc Mihai Rohozneanu, cel care a încercat să țină în viață această echipă, cel mai probabil va pleca și el. Interul Dușan Trifkovic și-a reziliat contractul cu HC Adrian Petrea înaintea anunțului retragerii și a plecat în Franța, la Metropole Grand Nancy Handball.

Sebastian Pârvan nu a mai jucat de ceva vreme și așteaptă să se opereze, între timp ar putea ajunge în colectivul tehnic al Academiei HC Adrian Petrea, la fel ca și fostul portar Cristian „Paloma” Ionescu. Deja Adrian Petrea a plecat, fiind antrenorul prim-divizionarei Dunărea Călărași, iar în scurt timp un alt antrenor al grupelor de juniori și membru fondator al clubului ar putea părăsi Reșița.