S-a spart conducta cu bani europeni în Balta Sărată! O nouă finanţare-record pentru Caransebeş! [VIDEO]

Primăria Caransebeș, prin Compartimentul de Proiecte și Programe, atrage din nou fonduri europene, valoarea celui ce urmează a fi implementat fiind cea mai mare din istoria urbei de pe Timiș și Sebeș.

După proiectul de reabilitare și modernizare a unei părți din Spitalul Municipal de Urgență, în valoare de 4,2 milioane de euro, iată că acum peste 5 milioane de euro vor fi alocați comunității pentru reabilitarea, construirea și modernizarea imobilelor în care locuiesc cetățenii de etnie rromă.

Primăria Caransebeș are mai mulți parteneri în acest proiect, care beneficiază de o perioadă de implementare de 3 ani și o finanţare totală de 5,5 milioane euro: Asociația Caritas, Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare, Colegiul Național „Traian Doda” și Spitalul Municipal de Urgență.

Vestea bună a fost dată chiar de primarul Felix Borcean în cartierul Balta Sărată, în cadrul unei vizite de lucru. Au fost luate în calcul peste 600 de persoane cu nevoi sociale care locuiesc la barăcile din Balta Sărată, la blocul „Nato” din cartierul Țiglărie și în incinta fostului Spital de Psihiatrie din zona Țarină.

„Am reînceput vizita în carierele orașului și am ales cartierul Balta Sărată, pentru că am avut și o veste bună pentru băltăreții care locuiesc la barăci sau cei care au fost mutați la fostul spital de psihiatrie, acolo unde au fost amenajate locuințe sociale. În aceste zile am primit informația că a fost aprobat proiectul privind reabilitarea imobilelor pentru comunitatea de rromi, oamenii defavorizați ai acestui oraș. Tot proiectul va fi executat și cu aportul cetățenilor, pentru a-i responsabiliza și a nu aștepta să primească totul de-a gata, pentru că astfel nu vor respecta munca și își vor bate joc de case nou nouțe”, a menționat primarul Felix Borcean.

Proiectul intitulat „O șansă pentru comunitățile marginalizate din Caransebeș” a fost depus la Ministerul Fondurilor Europene și vizează incluziunea socială și profesională a persoanelor defavorizate din municipiul de pe Timiș și Sebeș, prin Programul Operațional Capital Uman. Vor fi oferite servicii educaționale, medicale sau de integrare pe piața muncii și se vor reglementa documentele de proprietate și de identitate. Se va  asigura masa zilnic și se va oferi educație în regim „after school“, vor fi oferite pachete de igienă și îmbrăcăminte, transport, planning familial, calificare și instruire, asigurarea unui loc de muncă sau chiar microgranturi care pot ajunge până la 25 de mii de euro pentru cei care vor prezenta un plan de afaceri viabil.