200 de polițiști din Caraș-Severin au ieșit în stradă! Oamenii scot din buzunare aproape un miliard de lei!

Jale mare după acțiunea de amploare a polițiștilor! Au fost aplicate aproape 300 de sancțiuni în numai 24 de ore!

Bogdan Despescu, inspectorul general al Poliției Române, a dispus intensificarea pentru acest sfârșit de săptămână a acțiunilor menite să menţină un climat de siguranță publică, să combată faptele ilegale şi să salveze vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie. Potrivit Ceciliei Dăneț, de la IPJ Caraș-Severin, peste 200 de poliţişti cărășeni de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, intervenţie rapidă şi transporturi au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor. „În primele două zile ale acțiunii, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au desfăşurat acțiuni și controale în urma cărora au fost constatate 10 infracţiuni şi au fost aplicate 289 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 88.070 de lei, a precizat aceasta.

Poliţiştii de ordine publică au constatat șase infracţiuni la Codul silvic, ocazie cu care au confiscat 7,5 mc de material lemnos și au indisponibilizat un mijloc de transport, și au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale. Patru infracțiuni au fost constatate și de poliţiştii rutieri. E vorba despre conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Au fost reținute 13 permise de conducere, dintre care două pentru alcool și trei pentru viteză. Pentru viteză excesivă s-au dat nu mai puțin de 93 de amenzi.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice par să fi avut cel mai puțin de lucru. Ei au aplicat doar trei sancțiuni contravenționale. Spre exemplu, o firmă din comuna Măureni a fost sancționată cu 3.000 de lei după ce a fost descoperită suma de exact 449 de lei și 70 de bani neînregistrată prin casa de marcat!