S-a rupt frăţia după Gloria – Muncitorul 1-0!

Viorel Lolea le-a transmis oficialilor clubului din Govândari că a rupt orice relaţie de prietenie şi colaborare, acuzând arbitrajul care ar fi favorizat vizibil gazdele.

Metalul, Gloria şi Muncitorul au legat o colaborare în trei în vara acestui an, dar după numai trei etape consumate din Liga a III-a au apărut tensiunile. Gloria a învins astăzi Muncitorul, cu 1-0, la capătul unui meci în care oaspeţilor nu le-a fost acordat un penalty clar. Viorel Lolea e nemulţumit de modul în care centralul a interpretat şi alte faze ale jocului şi îl suspectează pe Ciprian Urican, consilierul tehnic al Gloriei, că ar fi influenţat brigada de arbitri. „Este impardonabil ce s-a întâmplat. Au jucat în 15 oameni! Sper să mergem pe aceeaşi linie sănătoasă de revigorare a fotbalului reşiţean”, a declarat ironic după meci Viorel Lolea. Preşedintele Gloriei, Gabi Stănucă, a recunoscut cu fair-play că Muncitorul ar fi trebuit să primească o lovitură de pedeapsă la scorul de 0-0, dar a respins orice amestec al vreunui oficial al clubului în prestaţia arbitrilor.

Prima repriză a fost destul de echilibrată, deşi iniţiativa a aparţinut mai mult oaspeţilor. Fazele mai periculoase s-au petrecut la poarta lui Haidău sau, mai bine spus, în careul gazdelor. Aici s-au petrecut două faze la care banca Muncitorului a luat foc. Mai întâi, Boroiban a căzut uşor după un duel fizic, pentru ca, peste alte câteva minute, Săulescu să fie agăţat în urma unei intervenţii imprudente. Toată lumea a văzut penalty, mai puţin arbitrul. Partea a doua a fost mult mai spectaculoasă şi bogată în faze de poartă. Puştii Gloriei au îndrăznit mai mult şi, în minutul 52, la o lovitură liberă au făcut o schemă prin care au pus pe picior greşit defensiva oaspeţilor, Ciutură deschizând scorul. Din acel moment, Muncitorul a alergat după egalare şi a fost foarte aproape să o facă în mai multe rânduri. La fel de bine putea fi însă şi 2-0. În ultimele minute ale întâlnirii, când elevii lui Lolea se avântau cu toţii în atac, Gloria a avut câteva contraatacuri foarte periculoase. S-a terminat 1-0, Muncitorul suferind prima înfrângere a sezonului.

Gloria: Haidău – Gliguţă, Fedor, Uţiu, Goiţi, Cheda, Blaga, Moţi (70’ Marta), Creangă (46’ Ciutură), Ţîrbăţ (Vîrdaru), Bârsan.

Muncitorul: Giurcanu – Doană, Vişatovici, Beică, Costachi (65’ Beloescu), Săulescu, Costescu, Lazarovici (53’ Mezin), Oncică (82’ Bobină), Boroiban, Chitucea (65’ Boltaşu).

 

Eu cred că a fost o victorie meritată a Gloriei, am fost net superiori la toate capitolele. Băieţii au făcut un efort extraordinar, s-au mobilizat şi s-a văzut că rezultatul cu Pandurii nu a fost întâmplător, este rodul muncii depuse de noi, de domnul Urican”, Dan Boltaşiu, antrenor Gloria

 

Pe un fond de joc mai slăbuţ al nostru am înregistrat prima înfrângere din campionat. A fost un joc spectaculos pentru publicul prezent. Noi am început mai slab ambele reprize. Le doresc baftă în continuare”, Viorel Lolea, antrenor Muncitorul

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    In relatarea jocului s-a vorbit mai mult de arbitraj decat de meciul propriu zis, dar din nou s-a uitat NOMINALIZAREA celor care au influentat rezultatul final. In brigada de arbitri am vazut si o “blonda incendiara“ despre a carei prestatie tare as fi vrut sa aflu o parere competenta! Tot respectul pentru fair-playul presedintelui Gabi Stanuca, omul care se pare ca sfiinteste locul! Fotografia este “furata“ de la fotoreporterul caon….

  2. LuxPhotoFuchs says:

    Exceptionala redarea in imagini succesive a celor doua faze importante din meci, penaltiul clar neacordat de arbitru si golul inscris de gazde. Am retinut clasamentul dupa aceasta etapa cat si declaratia razboinica a lui Lolea. Pariem ca peste cateva etape gorjenii si timisenii vor ranjii satisfacuti, in jos, spre carasenii de pe locurile 6-10…..