S-a rezolvat! Medici în siguranță și la Spitalul Județean de Urgență Reșița!

Rămase fără combinezoanele galbene, absolut obligatorii în cazul pacienților intubați, cadrele medicale de la spitalul din Reșița au fost puse în siguranță prin implicarea tuturor factorilor de decizie din județ.

Internarea unei paciente de 80 de ani, suspectată de infecție cu coronavirus, a făcut ca ultimele două combinezoane care oferă protecție cadrelor medicale aflate în stocul spitalului din Reșița să fie utilizate. S-ar fi ajuns la o situație delicată, numai că autoritățile au reacționat exemplar. În primul rând, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Flavius Nedelcea, a pus mâna pe telefon și a susținut eforturile noului manager, Alina Stancovici. Au găsit înțelegere și sprijin la Timișoara, astfel că 30 de astfel de echipamente au sosit de urgență la Reșița. „Noi suntem la birou în toată această perioadă, suntem aici pentru a găsi soluții. Profit și eu de ocazie pentru a-i ruga pe cetățenii județului să stea acasă, să respecte măsurile impuse și recomandate de autorități. Totodată, Consiliul Județean Caraș-Severin e preocupat ca toate cadrele medicale să beneficieze de echipamentele de protecție necesare pentru a evita eventuale îmbolnăviri”, a spus Flavius Nedelcea.

Pe lângă cele 30 urmează să sosească și altele, astfel că în caz de nevoie se va putea interveni în siguranță. O altă veste bună e legată de analiza pentru COVID-19 prelevată de la bătrână. Rezultatul e negativ!

leader board 728 x 90 px