Timișoara nu uită că și Reșița face parte din Banat și trebuie ajutată la nevoie

Un gest cu o semnificație aparte, de înțelegere față de nevoile altora vine din partea Spitalului Județean de Urgență Timișoara. Într-un moment greu pentru noi toți generat de epidemia de coronavirus, conducerea celei mai mari unități spitalicești din vestul țării a făcut o donație Spitalului Județean de Urgență Reșița, constând în echipamente de protecție pentru medici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, este vorba de 30 de costume de biosecuritate (galbene), 30 de perechi de ochelari, 20 de perechi de botoşei de protecţie şi măşti medicale de protecţie.

„În vremurile în care prietenia și omenia sunt mai rare decât floarea-de-colț, astăzi, (n.r. duminică, 22 martie) de la prima rugăminte, managerul Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, domnul Raul Pătrașcu și domnul dr. Dorel Sandesc, șeful secției ATI a unității sanitare timișorene, nu au ezitat să ajute Spitalul Județean de Urgență din Reșița, trimițând echipamente de protecție pentru personalul nostru medical. Cu toții avem aceeași problema: COVID-19, dar din materialele lor, au împărțit cu noi! E mult, e puțin? Eu zic că e un gest de adevărată noblețe”, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița.