Calorifere calde în şcolile din Reşiţa

După ce aseară au stat mai bine de cinci ore în frig, cele 3.000 de familii şi 21 de şcoli din Reşiţa au, din nou, căldură. Acest lucru a fost posibil, după ce autorităţile judeţene s-a întâlnit cu cei care conduc E-On la nivel naţional.

Societatea de termoficare din Reşiţa a mai obţinut o perioadă de graţie pentru plata datoriilor la furnizorul de gaz, până pe data de întâi februarie. Directorul CET 2010 a precizat că pe termen lung problema nu este rezolvată, însă este bine că oamenii au, din nou, căldură în apartamente. „Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde s-a întâlnit cu Frank Hajdinjak, care conduce E-On România, iar în urma discuţiilor purtate, oraşului i s-a prelungit perioada de graţie în ce priveşte achitarea datoriilor”, a spus Aurel Marinescu, directorul operatorului de termie.

Scrisoare deschisă către autorităţi
Edilul şef al Reşiţei, Mihai Stepanescu a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, prefectului Octavian Ţunea, dar şi ministrului Traian Igaş. Acesta le cere să rezolve problema termiei pe termen lung, pentru că administraţia locală nu mai are bani să susţină operatorul. „Totodată nu mai putem plăti alte utilităţi, existând pericolul de a intra în incapacitate de plată dacă vom face plăţi cu precădere către acest operator ce nu a putut beneficia de subvenţii guvernamentale, sume provenite din rectificări bugetare ale Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ori din vânzarea certificatelor de emisii gaze, etc. Am făcut săptămânal intervenţii la instituţiile judeţene, locale, parlamentare, pentru a ajuta societatea Consiliului Local, S.C. CET 2010 REŞIŢA, rugându-vă să dispuneţi urgent măsuri administrative şi politice sau tot ce este posibil, acum când nu este prea târziu, prin alocarea de sume direcţionate către operatorul de termie şi intervenţii la furnizorii de gaz, energie electrică, apă, etc. pentru ca aceste utilităţi să nu fie întrerupte”, se arată în scrisoarea deschisă a primarului, Mihai Stepanescu.

Numai în 2011 am investit în CET 1,5 milioane de euro, majorare de capital”, Mihai Stepanescu, primar Reșița