Ilegalităţi în barurile şi discotecile din judeţ

Alcool fără documente de provenienţă, angajaţi care lucrează la negru şi scandalagii, asta au găsit poliţiştii cărăşeni în cluburile şi barurile de pe raza întregului judeţ, în urma unei acţiuni de prevenire a infracţionalităţii. Acum, managerii localurilor sunt buni de plată, pentru că oamenii legii nu au iertat nici cea mai mică abatere.

Weekend-ul a adus în restaurantele şi cluburile din Caraş-Severin pe lângă clienţii fideli şi câţiva musafiri nepoftiţi. Zeci de localuri de pe raza întregului judeţ au fost controlate de poliţişti în perioada 13-15 ianuarie. „La sfârşitul de săptămână care tocmai a trecut lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au organizat şi desfăşurat acţiuni în sistem integrat, la care au participat poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, de la investigaţii criminale, de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, dar şi de la investigarea fraudelor. Scopul principal al acestor acţiuni a fost prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă săvârşite în localurile de alimentaţie publică”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de oamenii legii se ridică la aproape 134 500 lei.

Spre exemplu, doar într-o discoteca din Reşiţa au fost găsite 60 de sticle de whisky, vodka şi coniac fără documente de provenienţă. Întreaga cantintate de alcool, în valoare de 5000 de lei, a fost confiscată. În plus, în acelaşi local, poliţiştii au descoperit că nouă dintre angajaţi lucrau fără forme legale. „În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Codul Muncii şi se continuă verificările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.