S-a întors barza la Cărpiniș, județul Timiș! Wildlife Romania, prima grădină zoologică cu animale în libertate, un deliciu pentru internauți!

explo 1000x200

Veste bună pentru comunitatea online care de ani buni urmărește spectacolul naturii în timp real pe internet. Cuibul de la Cărpiniș a fost vizitat pentru prima dată în acest an. Barza a aterizat în 21 martie.

Wildlife România este prima grădină zoologică dezvoltată în mediul virtual, un proiect în jurul căruia s-a adunat o mare comunitate. A fost dezvoltat de Cristian Ilea cu scopul de a dezvolta comunicarea și educarea oamenilor prin intermediul imaginilor filmate și a fotografiei.

La Cărpiniș, în județul Timiș, a fost montată o cameră video în urmă cu mai mulți ani, cu ajutorul căreia oamenii au putut urmări, în timp real, activitatea a două berze, botezate Ela și Cris. Anul acesta, prima barză a aterizat în cuibul de la Cărpiniș în 21 martie, poate nu prea bucuroasă din cauză că temperaturile sunt cam scăzute pentru această perioadă. Imaginile montate de reprezentanții Wildlife au fost postate astăzi pe Facebook unde au fost apreciate deja de peste 800 de oameni.

„Cuibul de barză albă de la Carani” a fost proiectul pilot al secțiunii „Live” de pe site-ul wildliferomania.com. Și imaginile de la Carani pot fi urmărite în timp real, dar din păcate o furtună de anul trecut a distrus cuibul berzelor. Imaginile pot fi urmărite pe site-ul wildliferomania.com, unde există și o secțiune pentru donații destinate întreținerii echipamentelor, abonamentelor de internet și serviciilor de streaming.

Sursa foto: Facebook, Berzele Ela & Cris – Wildlife Romania