Ce facem cu oamenii fără adăpost? La Timișoara se caută soluții

Pe perioada în care afară temperaturile sunt încă scăzute, o adevărată problemă pentru timişoreni o reprezintă persoanele fără adăpost. Problema capătă dimensiuni şi mai mari în contextul pandemiei de coronavirus. Oamenii străzii se prezintă la secţiile de primiri urgenţe pentru a fi cazaţi pe timpul nopţii şi există riscul de a fi infectaţi cu noul virus.

Soluţii punctuale nu pare să aibă Primăria Timişoara în ceea ce priveşte aceste persoane. Subiectul este încă în lucru, spune Nicolae Robu, care a mai dat de înţeles că nu are pârghiile legale pentru a gestiona problema.

„O problemă este reprezentantă şi de oamenii străzii. Cum e frig, se prezintă la unităţile de primiri urgenţe, vor să fie internaţi în spitale. Vă daţi seama că aceşti oameni pot să fie infectaţi? Trebuie să ne putem proteja de ei, dar avem nevoie de o legislaţie care să ne permită mai multă autoritate în raporturile cu ei. Trebuie să îi ţinem sub pază în această perioadă, altfel pot să creeze foarte mari probleme.”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

De asemenea, umblând liberi, aceştia pot să creeze probleme pe mijloacele de transport în comun sau în diversele unităţi comerciale.

„Se aşteaptă şi decizii de la nivel naţional vizavi de ei. Noi avem în analiză acum nişte variante de spaţii. Foarte probabil îl vom pune la dispoziţie pe cel pe care îl avem. Nu putem să creăm acum altceva. Este în lucru subiectul cu persoanele fără adăpost.”, a mai spus Robu.