Ceea ce trebuia să fie cea mai mare bucurie din viața unui cuplu din Ocna de Fier s-a transformat într-un coșmar pe care, cu siguranță, cei doi nu îl vor uita niciodată. Este povestea unei tinere care a născut în Maternitatea Odobescu, din Timișoara, acolo unde au fost infectați cu Covid-19, 12 cadre medicale, 11 lăuze, 10 bebeluși și o gravidă.
Femeia, în vârstă de 32 de ani, este din Ocna de Fier, Caraș-Severin, și a născut un băiețel, în data de 28 martie. Pe 1 aprilie, în nebunia care cuprinsese unitatea spitalicească, mama, aflată la prima naștere, a fost testată, iar vineri, 3 aprilie, speriată, a cerut, pe semnătură, să fie externată, ceea ce s-a și întâmplat. A părăsit spitalul cu o mașină condusă de un șofer din localitatea în care locuiește. Rezultatul testării a venit a doua zi, sâmbătă, spre seara, în timp ce se afla acasă și a căzut ca trăsnetul. După alte 24 de ore, a fost transportată la spitalul din Caransebeș, unde se află în carantină. Din fericire, băiețelul a fost depistat negativ.
În ciuda zvonurilor cum că ar fi intrat în contact cu mai multe persoane, care ar fi petrecut cum se întâmplă în astfel de situații fericite, tânăra mamă ne-a declarat: „Nu este adevărat, este vorba doar de familie, în total patru persoane, plus șoferul, pentru că știau cu toții situația de la Odobescu și că fusesem testată și așteptam rezultatul. Cu soțul am intrat cel mai mult în contact, cu socrii doar de la distanță”.
Întrebată dacă regretă că s-a cerut acasă, femeia ne-a mărturisit că, în acele momente în care lucrurile scăpaseră de sub control, nu s-a gândit decât la binele copilului, pentru că în jurul ei apăruseră asistente despre care știa că nu fuseseră testate în niciun fel.
Acum, femeia și copilul sunt în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, în saloane separate. Nu-l poate alăpta, dar asistentele spitalului îi fac fotografii cu telefonul mobil și i le transmit, ușurându-i astfel șederea în carantină.
„Starea de sănătate a femeii este stabilă, deocamdată este în regulă. Singurul lucru care nu este tocmai bine, și nu l-am înțeles, e de ce Clinica Odobescu din Timișoara, sub semnătura și declarația pacientei, a externat-o și nu a transferat-o la Maternitatea Bega. Ca să-i infecteze și pe alții?! După mine, a fost lipsă totală de profesionalism. Din moment ce era suspectă, trebuia izolată, trimisă la Bega, ținută în izolare până la sosirea rezultatelor. Repet, medicii nu aveau voie să-i dea drumul sub nicio formă”, ne-a mărturisit Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.
Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Până la aflarea rezultatului, cinci persoane din Ocna de Fier sunt izolate la domiciliu.
UPDATE, ora 14.30
Conform unei informări recente, probele pentru a verifica dacă și copilul a fost infectat au fost ridicate abia astăzi.