S-a încheiat prima probă din Bacalaureat!

Dezamăgiți de subiectul al treilea, elevii cărășeni au ieșit din sălile de examene supărați că a picat poezia, considerată de aceștia cea mai grea, în special ca ultim subiect.

Proba de Limba și literatura română, prima din seria celor scrise ale examenului de bacalaureat, i-a supărat pe elevi. Poezia de la subiectul al III-lea a fost cea care le-a dat bătăi de cap elevilor, în special pentru că se așteptau să pice romanul, o variantă mult mai ușoară. „Foarte greu subiectul al treilea. Nu am scris nimic la el pentru că nu am știut, speram să îmi pice romanul, era mai ușor.  Așa că m-am concentrat pe celelalte două subiecte la care nu cred să fi greșit ceva. Sper să iau o notă de trecere, măcar un șase”, a povestit supărat un elev la ieșirea din sala de examen.

elev bac

Ne-a picat exact ce nu voiam: poezia. N-am avut poezie la primul subiect, dar ne-a picat la ultimul. M-am descurcat, sper să fie bine”, declară una dintre candidate, ce declarase mai devreme pentru Express de Banat că își dorește să pice romanul sau nuvela pentru ultimul subiect.

Chiar și așa, au fost câțiva „poeți”, amatori ai unor subiecte de acest gen, care s-au descurcat de minune și au completat fără probleme toate cele trei subiecte de pe foaia de examen. „Foarte ușor a fost. Nici nu mă așteptam să fie așa simplu. Am scris «Eu nu strivesc corola de minuni a lumii» a lui Blaga. Mie nu mi s-a părut greu că ne-a dat poezie, plus ca am avut la alegere dintre Ion Barbu, Tudor Arghezi sau Lucian Blaga și fiecare a scris ce știa mai bine. Mie mi-a plăcut Blaga mai mult, de asta l-am și scris”, a precizat o elevă entuziasmată.

Am avut cele nouă subpuncte de la primul subiect pe un text de George Călinescu, să explicăm de ce avem nevoie de un model în viață la cel de-al doilea subiect, iar la ultimul a fost poezie. Eu am scris poezia lui Lucian Blaga, « Eu nu strivesc corola de minuni a lumii» pe care o știam foarte bine. Nu mi s-a părut greu, am făcut variante și la școală, dar acestea au fost la prima vedere” , a povestit alt elev. Speranțele acestuia pentru o notă bună sunt mari, dat fiind faptul că a reușit să soluționeze cu brio toate punctele din examen.

elevi bac eleva bac