SC Turist Semenic, evacuată de la Şură

Consiliul Local al Municipiului Reșița a hotărât eliminarea de pe platoul Secu a unor construcții aflate în paragină.

După ce situația stațiunii Secu a fost propusă spre dezbatere în cadrul ședințelor Consiliului Local ani la rând, ieri s-a mai făcut un pas spre reamenajarea și renovarea stațiunii. După lupte purtate în instanţă pentru stabilirea proprietarului platoului Secu, s-a ajuns la concluzia, argumentată cu dovezi din partea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Caraș-Severin, că acea porțiune de teren aparține primăriei și nu firmei S.C. Turist Semenic S.A.

Primăria Municipiului Reșița și S.C. Turist Semenic S.A.

Războiul între Primăria Reșița și S.C. Turist Semenic S.A. a început cu ani în urmă din cauza unor neînțelegeri patrimoniale cu privire la platoul Secu și cu un teren din ograda Colegiului Economic al Banatului Montan. Tras la răspundere de primărie a fost directorul general de la acea vreme al S.C. Turist Semenic S.A., doamna Maria Gorcun, fostă angajată a municipalităţii.

Deși sunt sesizări cu privire la această situație încă din 2010 și chiar mai devreme, abia în luna februarie a acestui an s-a hotărât în cadrul ședinței Consiliului Local să se formuleze o plângere penală împotriva doamnei Maria Gorcun.

Situația de acum

Potrivit extrasului de Carte Funciară, platoul Secu aparține de drept Statului Român încă din 1948, iar dreptul de administrare este în favoarea Consiliului Local Reșița din noiembrie 2009. În urma deplasării pe teren a reprezentanțiilor primăriei s-a descoperit un tobogan nefuncționabil și un loc de joacă pentru copii aflat în stare deplorabilă, toate în proprietatea firmei S.C. Turist Semenic S.A.

Pentru că acele construcții nu aparțin Primăriei Municipiului Reșița sau Statului Român și împiedică organizarea de licitații pentru reamenajarea zonei, membrii Consiliului Local Reșița au hotărât ieri, de comun acord, evacuarea acelor elemente de pe platou. „Nu sunt funcționale, prezintă pericol public și împiedică demersurile pentru reamenajarea zonei”, a declarat primarul Mihai Stepanescu.

În urma voturilor membrilor Consiliului Local, următorul pas este eliminarea toboganului și locului de joacă pentru copii, ca mai apoi să se organizeze licitația de concesionare a terenului.