Destinații de weekend: Cascada Vălul Miresei

Situată în Munții Apuseni, lângă localitatea Răchițele, cascada Vălul Miresei este un spectacol natural foarte rar întâlnit.

Acum este perioada cea mai potrivită pentru a vizita Vălul Miresei deoarece ploile abundente din ultima perioadă conferă și mai multă spectaculozitate celor două trepte de cascadă acoperite de apă abundentă. Forța cascadei se simte de pe podețul din față, unde vapori de apă răcoresc precum un ventilator.

În spatele denumirii cascadei se află o legendă. Se spune că demult o mireasă a căzut de pe stâncile abrupte din zona unde se află cascada, iar voalul ei a rămas agățat de stânci. Acolo nuntașii s-au oprit și au început să plângă până lacrimile lor s-au transformat în cascadă. Numele însă nu ar putea fi mai potrivit pentru că aspectul cascadei duce cu gândul la voalul unei mirese.

Cum se ajunge la cascadă

Vălul Miresei se află în Valea Stanciului, în arealul localitătii Răchiţele din comuna Mărgău, județul Cluj. Se poate ajunge cu mașina până la doi kilometrii de cascadă, de unde urmează o plimbare plăcută pe jos, la umbra copacilor și pe malul râului.