S-a hotărât soarta minorului din Dognecea!

explo 1000x200

Tulburătorul caz al copilului de 14 ani care suferă de autism a determinat autorităţile cărăşene să ia o decizie în privinţa acestuia. Băiatul nu va mai sta în grija asistentului maternal, în condiţiile în care acesta a recidivat.

Viitorul minorului din Dognecea care a alertat de două ori poliţia se va schimba începând de astăzi. După ce s-au întâlnit cu asistentul maternal al copilului, reprezentaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Caraş-Severin au decis ca băiatul să fie internat într-o unitate destinată copiilor cu dizabilităţi. Mai exact, acesta va fi mutat la Complexul de Servicii Sociale „Buna Vestire” din Caransebeş pentru a fi în siguranţă.

CITEŞTE ŞI: UPDATE: COPILUL DISPĂRUT DE LA DOGNECEA, CĂUTAT DIN NOU DE POLIŢIE

Copilul are serioase probleme medicale. Am discutat cu el, însă nu prea multe, pentru că starea lui nu mai este atât de bună. Acesta a recidivat, nu mai poate fi supravegheat atât de strict şi, de aceea, s-a decis să meargă la o instituţie care acordă ocrotire exact unor astfel de copii. Acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi”, a declarat pentru expressdebanat.ro Virgil Popa, directorul adjunct al direcţiei de asistenţă socială din judeţ.

CITEŞTE ŞI: UN AL DOILEA COPIL A DISPĂRUT LA 15 KILOMETRI DE OCNA DE FIER

Reamintim că minorul de 14 ani din Dognecea a plecat de la şcoală la începutul lunii martie, fiind găsit în cursul dimineţii zilei următoare, iar la sfârşitul săptămânii trecute a dispărut de la domiciliul asistentului maternal, fiind găsit tot a doua zi.

banner 970 x 250