Vezi stadiul noilor pârtii de pe munții cărășeni!

explo 1000x200

Lunile reci ale anului 2013 aduc noi bucurii pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Atât pe Muntele Mic, cât și la poalele Semenicului, la Gărâna, se lucrează intens pentru inaugurarea noilor pârtii.

Cele trei pârtii noi de la Gărâna și complexul de 15 kilometri de pârtii de pe Muntele Mic încearcă să se apropie de momentul deschiderii oficiale, astfel încât turiștii să se poată bucura de descoperirea noilor aventuri. Dacă pârtiile de la Gărâna sunt finalizare, însă se fac lucrări de verificare, noua pârtie de pe Muntele Mic va fi inaugurată oficial abia în sezonul următor, de la finele lui 2014.

Pârtia este finalizată, acum urmează doar să verificăm fiecare traseu în parte până la deschiderea oficială”, a precizat pentru Express de Banat Daniel Cizmaș, inițiatorul proiectului de la Gărâna. Partea de verificare presupune ca schiorii să încerce propriu-zis atât traseele, cât și telescaunul și teleschiul. Pe lângă cele două pârtii de schi, tot la Gărâna se va deschide și un parc de snowboard, verificat și acesta la rândul lui.

Pârtia de 15 kilometri de pe Muntele Mic, cea care oferă o altă panoramă a munților, nu va beneficia anul acesta de instalația electrică pentru urcare. Deși se aștepta de mult deschiderea pârtiei, lucrurile nu au decurs conform planului și au rămas anumite minusuri nerezolvate. „Pârtia este gata, se poate schia pe ea, se poate coborî, însă instalația electrică nu va funcționa în acest sezon. Vom bătători zăpada de pe pârtie și totul va fi pregătit pentru schi. Drumul e curățat și telescaunul până pe Muntele Mic funcționează”, a precizat omul de afaceri Romeo Dunca. Așadar, cei care doresc să încerce totuși noul traseu, se pot aventura deja pe pârtie. Deși nu este total finalizată, pârtia promite să fie gata pentru următorul sezon, când instalația electrică va fi gata.

Cu tot cu micile întârzieri impuse de factori externi, iarna aceasta aduce o noutate în zonă din punctul de vedere al sporturilor de iarnă, lucru care nu poate decât să bucure atât agenții economici care au muncit pentru aceste realizări, dar mai ales turiștii, care au de anul acesta o paletă mai largă de variante la alegere.

banner 970 x 250