,,Primăvara” de afară nu a ajuns și pe munții cărășeni!

timisoara capitala 2023

Crăciunul, sărbătoarea așteptată cu nerăbdare, zăpada, bulgăreala, distracția, vinul fiert, toate acestea fac parte dintr-un tablou frumos de iarnă. Însă toate acestea sunt doar un vis. Temperaturile înregistrate afară  duc cu gândul la ghiocei, la înmugurirea copacilor sau la plimbările pe bicicletă.

Dacă în alți ani  erau temperaturi cu mult sub zero grade și nămeți ce depășeau un metru, se pare că în acest an Moș Crăciun a fost mai darnic în ceea ce privește vremea. Termometrele indicau astăzi, în jurul orei 11:30, nici mai mult nici mai puțin de 15–16 grade Celsius, o temperatură nemaiîntâlnită de mult pe meleagurile românești.

Așa că cei care se așteptau să fie o iarnă în toată splendoarea ei s-au înșelat, iar cei mici sau iubitorii sporturilor de iarnă nu au decât să urce în propria mașină si să ia drumul muntelui, pentru a se bucura de zăpadă și pentru a schia sau a se da cu sania în voie.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Starea vremii și a pârtiilor pe Semenic se prezintă în condiții excelente, 20–40 de centimetri măsoară zăpada și se poate schia lejer pe pârtiile Gozna și Văliug. Programul pârtiilor este de luni până duminică, de la 9:00 – 17:00, iar cei ce doresc să schieze pe nocturnă o pot face sâmbăta, în intervalul orar 18:00 – 22:00.

untitled design set 970x90 px