50 de milioane de euro vor fi atrase la Reșița!

Să nu rateze sesiunea de finanțare 2014-2020, municipalitatea s-a pregătit din timp cu studii de fezabilitate pentru atragerea de bani europeni. Preluarea funicularului și introducerea utilităților publice în Poiana Golului sunt doar câteva dintre prioritățile administrației locale.

Un alt obiectiv, deosebit de important pentru municipalitate și care ocupă un loc prioritar la finanțare, este bazinul „7 noiembrie”, care are nevoie de 4 milioane de euro să devină funcțional și să poată fi folosit de reșițeni.

În total, Primăria Reșița a pregătit 37 de studii de fezabilitate, care dacă ar primi finanțare ar aduce locuitorilor nu mai puțin de 50 de milioane de euro. Startul la accesare a fost dat cu trei proiecte în ultimii ani, însă, cum studiile sunt pregătite din timp, oficialii administrației locale se așteaptă ca de la anul lucrurile să se îmbunătățească în acest domeniu.

„Desigur, pe lângă proiectele europene, mai avem în plan și accesarea altor fonduri, cum ar fi cele guvernamentale. Va trebui să finalizăm ANL-urile de pe Calea Caransebeșului, dar și să construim altele noi, dar și multe altele”, a spus Mihai Stepanescu, edilul-șef al Reșiței.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Tot în atenția autorităților locale este și repunerea în circulație a tramvaiului, pe care reșițenii îl regretă, potrivit studiilor făcute de administrație.

Toate aceste proiecte, dar și liniile generale de dezvoltare ale orașului sunt cuprinse în detaliu în Strategia de Dezvoltare a Reșiței, document care reglementează activitatea urbei în următorii ani. În urma unei consultări publice, actul va fi aprobat în ședință publică de consiliu local.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/