Vezi aici când se deschid pârtiile pe Semenic!

Covorul alb ce s-a așezat deja pe munții din jurul Reșiței deschide mai repede sezonul sporturilor de iarnă. Așadar, chiar din acest sfârșit de săptămână amatorii adrenalinei pe zăpadă sunt așteptați pe Muntele Semenic.

Deși meteorologii consideră că temperaturile sunt prea joase pentru această perioadă, iarna își intră în atribuții și aduce o bucurie pentru sportivii sezonului rece. Dacă în următoarele zile se mențin ninsorile sau vremea nu se încălzește prea tare, pârtia Goznuța de pe Muntele Semenic își va da drumul la teleschi pentru prima dată în această iarnă. „Dacă vremea se menține tot așa și ninge inclusiv astăzi sau și mâine, cel mai probabil că îi vom da drumul lui Goznuța”, a fost precizarea lui Nelu Popa, proprietarul pârtiei de pe Semenic. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în momentul de față sunt aproape 30 de centimetri de zăpadă uscată, pufoasă și uniformă pe munte.

Dacă pe Semenic teleschiurile încep să funcționeze, altitudinea de la Văliug nu este încă suficientă pentru a scădea temperatura din termometre ca să poată funcționa tunurile de zăpadă. Astfel că, pentru pârtia de la Casa Baraj, sportivii pe schiuri și placă trebuie să mai aștepte până să se lanseze la vale. „Nu putem să dăm drumul la tunuri, pentru că nu este suficientă temperatură negativă, trebuie să coboare undeva sub minus 6 grade Celsius. E solul prea cald și tunurile de zăpadă nu ar avea niciun efect, aș irosi doar energie inutil. Așteptăm să înghețe solul, iar dacă vremea se menține așa, nu va dura mai mult de trei-patru zile”, a mai adăugat omul de afaceri Nelu Popa.

Aceeași problemă a temperaturilor se întâlnește și la Gărâna, unde cele trei pârtii mai au nevoie de unele retușuri până la deschiderea oficială.„Vom deschide pe la mijlocul lui decembrie. Mai avem reglaje și lucrări, dar oricum nici zăpada nu este suficientă. Cred că vom fi pregătiți pe când va veni zăpada”, a explicat pentru Express de Banat Daniel Cizmaș, cel care a inițiat proiectul pârtiilor. Acestea vor avea 500, 600 și respectiv 650 de metri și vor fi una de coborâre, una cu telescaun și un parc pentru snowboard.