Galescu, pe Vârful lui Kilimanjaro

Omul muntelui, Coco Galescu, a organizat la începutul acestei luni o expediție inedită pe unul dintre cele mai spectaculoase masive din lume: Kilimanjaro al Africii. Aventura se va îmbina cu tradiția și cu experiența unui Safari prin rezervațiile de animale exotice ale Africii, pe parcursul a 15 zile de întâmplări „o dată-n viață”.

Sub deviza „Trece Kilimanjaro în palmaresul tău alături de Coco Galescu”, cei de la 1001 adventures, împreună cu cărășeanul nostru, au lansat o adevărată campanie prin care toți iubitorii de munte și aventură se puteau înscrie ca participanți la expediția de 15 zile. Cele opt persoane care și-au anunțat participarea și pe rețeaua de socializare Facebook, dar şi alţii care s-au alăturat grupului Coco Galescu, au pornit expediția pe data de întâi octombrie.

Munte și tradiții

Grupul de expeditori va avea ocazia să îmbine aventura cuceririi masivului Kilimanjaro cu bucuria aprofundării unei culturi atât de diferite de a noastră: viața din tribul Maasai! Dacă până acum aceste locuri erau desprinse doar din filme sau cărți, Coco Galescu a lansat invitația astfel încât oricine dorește poate avea ocazia să trăiască pe propria piele o experiență inedită. „Mâine, după micul dejun, vom porni într-o călătorie culturală și istorică centrafricană, la Olpopongi, un sat tradițional al Maasailor. Vom cunoaște tribul Maasai, vom vedea cum trăiesc ei și cum înțeleg să își apere teritoriile, ciurdele și tradițiile. Va fi, cert, o experiență inedită!”, povestesc cei de la 1001 adventures.

În vârf, deasupra lumii

Vârful Uhuru, locul unde vor ajunge expeditorii în cursul zilei de astăzi, împreună cu Coco Galescu, atinge altitudinea de 5895 de metri. Denumit și „Acoperișul Africii”, din acest punct al muntelui te afli de fapt pe acoperișul lumii, fiind cel mai înalt munte de sine stătător de pe planetă. Traseul până la cucerirea acoperișului Africii nu este unul dedicat celor mai profesioniști alpiniști. Muntele poate fi urcat de către persoane obișnuite fără prea multe aptitudini în escaladări montane.

Azi pe Kilimanjaro, mâine în Safari

Africa este direct legată de Safari. Coco Galescu nu este doar pasionat de aventura escaladării munților ci și de orice aventură, iar în peisajul Africii cel mai bine se potrivește un Safari. Grupul lui Coco Galescu va vizita rezervațiile de animale din Tanzania, mai exact craterul Ngorongoro, considerat a opta minune a lumii, unde locuiesc rinocerii negrii și elefanții africani. 1001 adventures anunță ca Safariul va dura trei zile iar cazarea se va face în lodgeuri.

Început de vis, final fantastic

Excursia se va încheia cu o escală din drumul spre București în capitala Qatarului, Doha: „La întoarcere spre casă vom avea prilejul să poposim o seară și să vizităm Doha, capitala Qatarului. În mare contrast cu Africa, această experiență va fi ultimul ingredient în ceea ce fără îndoială că vom considera a fi o aventură unică în viață”, asigură cei de la 1001 adventures.

Foto inouganda.com