Plimbare prin Cheile Sohodolului

Ultimele zile de toamnă pot fi rezervate unor călători puțin mai departe de împrejurimile locale. Dacă până acum ai luat cu asalt toată zona Banatului, este momentul să treci granițele județului spre locații fabuloase care te vor surprinde plăcut.

Paradisul alpiniștilor, locul preferat de fotografii al mirilor și locația numărul unu a gorjenilor pentru grătare, Cheile Sohodolului este o destinație dedicată tuturor. Albia râului, deși acum nu are decât pietre, urme ale verii secetoase, încă adună numeroși turiști gata să treacă peste faptul că apa lipsește, veniți doar să petreacă o după-amiază de toamnă caldă.

Din cauza reliefului carstic, stâncile impunătoare formează numeroase cute, perfecte pentru un traseu de alpinism. Iar ca totul să fie mai sigur, porțiuni întregi sunt amenajate special pentru a facilita cățăratul conquistadorilor de stânci.

Locul preferat de gorjeni este la „Nări”, acolo unde apele Sohodolului au sculptat în munte o formă ce seamănă cu nările unui nas. Aici, an de an și sezon de sezon vin cupluri proaspăt căsătorite să facă fotografii artistice îmbrăcați în haine de nuntă.

Cheile Sohodolului se întind pe aproximativ zece kilometrii și se află la mai puțin de jumătate de oră de orașul sculptorului Constantin Brâncuși, Târgu Jiu. Zona merită vizitată pentru că, deși puțin mai departe, are totuși numeroase atracții turistice, de la orașul Târgu Jiu în sine, la împrejurimile lui spectaculoase.