Imagini ale dezastrului la ”Sabin Păuța”

Copiii de la Liceul de Artă ”Sabin Păuța” din Reșița au avut astăzi parte de un instructaj oferit de cadrele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”ISU Semenic”.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Prevenirii Catastrofelor Naturale, ISU Semenic, alături de conducerea Liceului de Artă au organizat un concurs de pictură numit ”Imagini ale dezastrului”. La concurs au participat atât elevi de clasele V – VIII, cât și de liceu.

Eu sunt elev în clasa a 12-a. Desenul meu reprezintă un pompier care tocmai a ieșit victorios dintr-un incendiu.Am participat și anul trecut la acest concurs și sunt mulțumit de modul în care se jurizează. Din acest motiv cred că am șanse să câștig un premiu anul acesta”a declarat Marcel Prăvăritură, un participant la concurs.

Organizatorii le-au prezentat elevilor două filmulețe despre catastrofele naturale și metodele de prevenire ale accidentelor provocate de acestea.

În cadrul campaniei naționale F.O.C. Flăcările Omoară Copii și având în vedere că pe data de 13 octombrie  în fiecare an se sărbătorește Ziua internațională privind reducerea dezastrelor naturale, la Liceul de Artă Sabin Păuța din Reșița se desfășoară un concurs de pictură. Cu acest prilej vrem să atragem atenția asupra importanței ce trebuie acordată cercurilor de elevi pe linie de protecție civilă, celor de cruce roșie și a faptului că și elevii pot contribui la acordarea primului ajutor în limitele competenței lor”, a declarat colonel Ilarie Buşe, adjunct al inspectorului şef din cadrul ISU Semenic.

În cadrul evenimentului, elevii liceului au pregătit și un moment muzical, iar voluntarii de la Crucea Roșie au făcut o demonstrație practică de prim-ajutor.

Ceremoria de premiere a fost lăsată pentru încheiere. Premiile au constat în ustensile pentru pictură sau cărți despre marii pictori, dar și în mici atenții dulci. Organizatorii au declarat că nu doreau să le ofere elevilor premii în bani, ci intenția lor a fost de a-i motiva pe elevi să continue în această direcție.