Cicliștii de la Bike Attack au cucerit munții

Asociaţia Bike Attack Resita tocmai a încheiat cu succes expediţia AvenTURA – Muntenegru 2012, o expediţie de mountain biking ce a durat 9 zile. Aceasta s-a desfășurat între 29 septembrie şi 8 octombrie.

Cicliștii se declară mulțumiți de modul în care a decurs expediția lor din Muntenegru. „Am călătorit pe două roţi prin Parcul Naţional Biogradska Gora, Parcul Naţional Lovcen şi uimitorul Parc Naţional Durmitor unde am urcat până la peste 2000 de metri. Traseele parcurse au însumat in total 510 km si o diferenţă de nivel de peste 15000 de metri”, a spus Cătălin Gavrilă, președintele Asociației Bike Attack.

Participanţii la AvenTURĂ au fost: Cătălin Gavrila, Cristian Minghel, Şerban Mateşoane, Robert Laszlo şi Ciprian Sonea pe biciclete şi Garvril Soran ca suport logistic și tehnic. „Am realizat această expediţie cu scopul de a promova pentru tinerii şi adulţii din România conceptul de vacanţe active, de relaxare activă şi, la nivel general, acela al stilului de viaţă sănătos, al turismului sustenabil şi prieten cu mediul înconjurător”, a subliniat Cătălin Gavrilă.

Voluntarii au vrut să arate că vacanța este și altceva decât întinsul pe şezlong la soare şi zilele lungi şi calde în care nu faci mai nimic, iar ceea ce vizitezi este ce ţi se arată şi oferă pe tavă, exact ca într-un parc de distracţii. Cu bicicleta poţi să vezi locuri uimitoare, dincolo de pozele clişeu ai contact direct cu oamenii, poţi să guşti produse autentice și să descoperi minunăţii ascunse.

„Din ce în ce mai mulţi oameni se plâng de rutina vieţii de zi cu zi şi sunt sigur că majoritatea tânjim după o aventură care să ne facă să rupem monotonia. Noi am îndrăznit să ne creăm propria aventură şi dorim să îi încurajăm şi pe alţii să facă acelaşi lucru. Am făcut de fapt un pas spre zonele mai puţin cunoscute si le oferim celor care doresc un altfel de vacanţă tot suportul: sfaturi de călătorie, trasee, recomandări si informaţii necesare pentru planificarea financiară”, a declarat Cătălin Gavrila, preşedintele Bike Attack.

AvenTURA Muntenegru face parte din seria de expediţii internaţionale de mountain biking a asociaţiei, venind ca o continuare a expediţiilor de traversare a Alpilor pe mountainbike din 2007, 2008 şi 2009: AvenTURA 2007 Transalpina, AvenTURA 2008 Transalp – Glacier Express şi Razbunarea Dolomiţilor – AvenTURA 2009.

FOTO: Bike Attack