Start la simulările probelor la bac!

Liceenii din ultimii doi ani de studiu au început luni sesiunea de simulări pentru probele de bacalaureat. Examenele au primit startul cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Ora nouă a acestei dimineți i-a găsit pe cei aproape patru mii de liceeni cărășeni plini de emoții în fața subiectelor la proba obligatorie a profilului la care studiază. Dacă până acum simulările erau destinate doar elevilor din clasa a 12-a, începând cu acest an și elevii din clasa a 11-a au fost nevoiți să se apuce din timp de învățat pentru bac.

O altă premieră pusă în practică de anul acesta este și introducerea subiectelor de simulare generale. Astfel, liceenii din toată țara au de rezolvat aceleași subiecte. Temele destinate elevilor au fost primite de fiecare unitate de învățământ în parte într-un plic sigilat, iar școlarii au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvarea acestora.

Sub atenta supraveghere a profesorilor de specialitate, liceenii au încercat să se încadreze în timpul destinat probelor de simulare. Cu ocazia acestor examene elevii care se apropie de finalul liceului au ocazia de a-și testa și îmbunătăți cunoștințele, astfel ca examenul de bacalaureat să nu îi prindă nepregătiți. Mai mult decât atât, liceenii au ocazia de a se familiariza cu rigorile pe care examenul de bacalaureat le presupune.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Până în momentul de față elevii nu au dat bătăi de cap cadrelor didactice. Doar doi dintre aceștia au fost eliminați din examen, la nivelul întregului județ.

Rezultatele la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în parte. Acestea vor alimenta discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și ședințe la nivelul consiliului profesoral. Astfel, va fi favorizată adoptarea de măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale liceenilor.

tmc 640