Lacrimi de bucurie pentru locatarii blocului explodat (FOTOREPORTAJ/VIDEO)

promovare online Timisoara Casa Auto

Viaţa cetăţenilor de pe Vlădeasa care au rămas pe drumuri după calvarul din luna octombrie a anului trecut va reveni la normal. Odată cu sosirea primăverii au demarat şi lucrările de consolidare şi repunere în siguranţă a clădirii.

După mai bine de cinci luni de la explozia devastatoare petrecută în oraşul de pe Bârzava cele aproape 40 de apartamente avariate din cadrul blocului se vor transforma uşor, uşor, în spaţii locuibile. Asta, pentru că lucrările de reabilitare au şi început în urmă cu trei zile. Potrivit administraţiei reşiţene, Asociaţia de proprietari nr. 557 a încheiat un contract de execuţie cu SC CRISTICONS SRL din municipiu privind demolarea şi lucrările de consolidare şi refacere.

Acestea se vor efectua în limita fondurilor primite de la Primăria Municipiului Reşiţa, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor vârstnice, precum şi a celor obţinute în urma acţiunilor caritabile. Sumele acordate din bugetul Consiliului Judeţean Caraş-Severin sunt destinate continuării lucrărilor (finisaje exterioare, interioare, lucrări de instalaţii)”, spun reprezentanţii primăriei.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157641904075765″]

Deşi s-au mobilizat cum au putut pentru a strânge banii necesari în vederea demarării lucrărilor la structura de rezistenţă, evacuaţii blocului explodat aproape că şi-au pierdut speranţele vizavi de refacerea imobilului. Cei mai mulți dintre aceștia au crezut că lucrările de reabilitare nu vor începe vreodată şi că vor continua să locuiască la neamuri, prieteni sau în locaţiile puse la dispoziţie de executivul reșițean.

Nu am mai avut încredere în cei de la primărie că vor face vreodată ceva pentru blocul acesta, pentru că sunt multe altele pe care nu le-a rezolvat nici în ziua de azi. Însă văd că s-au apucat de treabă şi mă gândesc că până la toamnă vor termina, au timp destul. Ar fi bine să nu îi prindă iarna pe oameni afară din nou”, a declarat pentru Express de Banat Rodica Dabija, o reşiţeancă din scara alăturată.

YouTube video

CITESTE SI: EVACUAȚII DIN BLOCUL EXPLODAT ÎŞI REABILITEAZĂ LOCUINŢELE PE CONT PROPRIU!

promovare banner maxagro

Ne-a fost cam greu să credem că se va face ceva cu blocul acesta. Acum mă uit la el şi parcă visez că au început lucrările. În tot acest timp am aşteptat să pună măcar o scândură undeva să fiu mai liniştită, să ştiu că merită să-mi fac speranţe. Mă bucur foarte mult cu toate că la început nu am avut nicio speranţă”, a precizat o localnică din blocul avariat.

Un alt cetăţean a declarat pentru expressdebanant.ro că se aştepta să se refacă blocul de pe Vlădeasa pentru că „asociaţia locatarilor şi-a dat foarte mult interesul ca oamenii să locuiască din nou în casele lor. Era de aşteptat, având în vedere şi toate promisiunile făcute de autorităţi”, a spus reşiţeanul.

CITESTE SI:EXPLOZIA ȘOCANTĂ DE PE VLĂDEASA AR FI PUTUT FI EVITATĂ.

Reprezentanţii Asociaţiei de locatari din blocul cu pricina se perindă zilnic în jurul imobilului pentru a urmări oarecum lucrările. Mai exact, pentru a fi siguri că familiile evacuate se vor putea întoarce în curând acasă.

Ne-a ajutat Dumnezeu să vedem şi ziua când s-au apucat de lucru cei de la firma cu care s-a făcut contractul. După cum ne-au spus, trebuie demolaţi nişte pereţi, constructorul se ocupă de asta. Este greu, dar se lucrează. Din două în două luni vin proiectanţi să verifice lucrarea. Până acum suntem în grafic cu firma respectivă, fiecare dintre noi ne-am respectat părţile din contract, s-au făcut plăţile şi acum aşteptăm. Firma este destul de serioasă, noi sperăm că nu vom fi iar bătuţi de Dumnezeu încât să o dăm în bară”, a explicat Cornel Iovu, preşedintele asociaţiei de locatari.

CITESTE SI: LOCATARII BLOCULUI DE PE VLĂDEASA, AJUTAȚI DIN NOU DE AUTORITĂŢI

publicitate tmc 640