Locatarii blocului de pe Vlădeasa, ajutați din nou de autorităţi

La mai bine de o lună de când un moment de neatenție a lăsat 30 de familii fără locuințe, expertiza blocului explodat s-a finalizat, însă refacerea lui presupune costuri colosale. În ajutorul locatarilor intervine și acum administrația locală.

Odată finalizată expertiza tehnică prin care s-au evaluat pagubele și s-au stabilit sumele de bani necesare repunerii în funcțiune a imobilului de pe Aleea Vlădeasa, urmează alți pași pe care locatarii sunt nevoiți să îi parcurgă. Pe lângă lucrările de proiectare, prima parte în procesul de reabilitare a clădirii, urmează lucrările propriu-zise de consolidare și repunere în siguranță a clădirii.

Primăria Municipiului Reşiţa a iniţiat achiziţia, în regim de urgenţă, a serviciilor de proiectare pentru blocul numărul 1 situat pe Aleea Vlădeasa (expertiză tehnică, proiectare lucrări de consolidare şi punere în siguranţă a clădirii, branşarea la utilităţi a blocului). Valoarea lucrărilor de proiectare, ce se ridică la 49.662 lei, este alocată în lista obiectivelor de investiţii pe anul 2013, finanţate de la bugetul local”, a explicat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

La partea de execuție a lucrărilor, reabilitarea structurii de rezistență, arhitectură, reparații, instalații interioare și branșamente, valoarea se ridică la aproape 700 de mii lei. Tocmai de aceea, Consiliul Local Reșița caută soluții pentru obținerea de fonduri care să acopere și această parte.