Crima din Valea Bistrei rămâne o enigmă

explo 1000x200

Cu toate că au trecut mai bine de 5 zile de la găsirea cadavrului lovit și spânzurat, polițiștii nu au găsit încă persoana sau persoanele responsabile de crimă.

Nici mai mult nici mai puțin de cinci zile le-a luat autorităților până să mediatizeze crima comisă joi. Oamenii legii susțin că au evitat să mediatizeze cazul în mod intenționat, iar decizia lor a fost absolut necesară în vederea găsirii unui cerc de suspecți în cel mai scurt timp. Locuitorii zonei, oripilați de cele întâmplate, nu își explică tăcerea venită din partea autorităților. Informațiile despre crimă au ajuns în posesia presei, în urma sesizării telefonice a oamenilor, și a fost nevoie de zile bune până ca acest lucru să se întâmple. Cu toate măsurile de precauție pe care poliția le-a luat pentru găsirea autorilor crimei, pista pe care au plecat autoritățile nu se bucură deocamdată decât de un cerc de suspecți.

Fie că a fost vorba de o reglare de conturi sau o răzbunare nebună, crima comisă joi, într-o pădure din apropiere de Oțelu-Roșu, a pus pe jar autoritățile. Cadavrul spânzurat de creanga unui copac s-a vrut a fi înscenarea unei sinucideri. Este posibil ca cei care au comis crima să-l fi ucis cu bestialitate pe bărbat, lovindu-l de mai multe ori în zona capului, iar apoi, pentru a-și ascunde fapta, să-l fi atârnat de un copac.

În comunicatul trimis ieri, poliția le-a reamintit cetățenilor că în ultimii trei ani toate faptele de omor săvârșite și înregistrate inițial cu autori necunoscuți au fost soluționate prin identificarea autorilor. Asta nu-i disculpă de faptul că a fost nevoie de sesizarea oamenilor pentru ca acest caz să scape de mușamalizare.