„S-a dat startul la execuții în PSD! Sunt o țintă a doamnei Jivan!”

Directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sfinții Constantin și Elena” Caransebeș a fost exclus din PSD din cauza unor mărțișoare. Mărțișoare politice!

Crenguța Drăgan a fost dată afară din PSD la propunerea șefului organizației locale din Caransebeș, Ilie Iova, după ce mai mulți tineri au primit permisiunea de a intra în cămin pentru a împărți mărțișoare. „Consider că asistența socială înseamnă că oricine poate veni să facă o bucurie bătrânilor din centru. Nu cred că ar trebui să politizăm asta. Tinerii care au fost acolo erau din alt partid decât PSD, dar eu nu am știut asta, am aflat ulterior. Și dacă aș fi știut, ar fi fost inuman să nu le permit. Aici nu e vorba despre partide politice, ci despre un gest care a adus atâta bucurie bătrânelor din cămin. Mi s-a reproșat că am politizat căminul. Florin Bogdea, spre exemplu, mi-a spus că trebuia să-i scot afară. Acolo au fost în trecut și de la PSD, și de la liberali, și de la alte partide și au făcut daruri bătrânilor, n-a fost nicio problemă. Acum e!”, a declarat indignată Crenguța Drăgan.

La câteva zile distanță, directorul căminului din Caransebeș a fost dat afară din PSD. Biroul Politic Local al Organizației PSD Caransebeș a exclus-o pe Crenguța Drăgan cu unanimitate de voturi. Decizia radicală ar fi de fapt o răzbunare a Luminiței Jivan, liderul PSD Caraș-Severin, care n-ar fi uitat că, în conflictul intern pe care aceasta din urmă l-a avut cu Ion Mocioalcă, Crenguța Drăgan s-a declarat susținătoarea actualului secretar general al Pro România. „Eu sunt o țintă, de foarte multă vreme, ținta doamnei Jivan! Cu ocazia zilei de 1 Martie a dat startul la excluderea mea, ceea ce e o chestiune absolut inumană. Dumneaei nu a acceptat că sunt și alte voci în partid și că partidul nu este monopolul nimănui. Eu am 23 de ani de partid, de PSD. Cei care m-au jucat, toți împreună nu au 23 de ani de PSD! A fost o chestiune personală a doamnei Jivan”, acuză Crenguța Drăgan.

Imediat după excluderea din partid, aceasta a început să numere și zilele pe care le mai are la conducerea căminului: „Mă aștept la tot ce-i mai rău, probabil, la pierderea serviciului. Bineînțeles că aștept să mă înlocuiască din funcție, chiar dacă nu sunt motive, mi-am făcut foarte bine treaba, dar mă aștept să se forțeze nota și să nu mai conteze calitatea profesională a unui om. Dacă e doar o vânătoare politică, atunci mă aștept la orice. S-a dat startul la execuții în PSD!”

Deputata Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, spune că n-are ce să mai comenteze. S-a rezumat la a spune doar: „Nu eu am pus-o să facă lucrurile pe care le-a făcut!”