Mai mulţi edili-şefi din Caraş-Severin au fost condamnaţi pentru diferite fapte de natură penală, în principal luare de mită şi trafic de influenţă, motiv pentru care şi-au pierdut funcţiile. Există însă şi excepţii!
Primarul comunei Prigor, Pavel Verindeanu, a mărturisit cu gura lui în faţa instanţei că tot ceea ce procurorii au reţinut în sarcina sa, şi anume că în cursul zilei de 31 octombrie a anului trecut a primit şpagă de la o persoană 2.000 euro dintr-un total de 4.500 euro, sumă pretinsă anterior pentru concesionarea unui teren, este adevărat. A fost condamnat de prima instanţă la o pedeapsă neprivativă de libertate şi s-a întors imediat la Primăria Prigor pentru a-şi relua funcţia din care fusese suspendat prin ordin al prefectului pe perioada în care s-a aflat în arest preventiv. Localnicilor nu le vine să creadă că un primar condamnat pentru corupţie poate reveni în funcţia de edil-şef la mai puţin de trei luni de la momentul în care a fost prins în flagrant cu bani murdari. Unii dintre ei au sesizat Instituţia Prefectului pentru a cere explicaţii, însă lucrurile sunt extrem de simple, iar explicaţiile vin din sala de judecată.
Primarul Verindeanu a pledat vinovat fără să ceară vreo probă în apărarea sa şi în consecinţă s-a bucurat de o reducere importantă a pedepsei, dar şi de cel mai simplu mod de executare. A fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă la un an şi patru luni închisoare. În plus, ca pedeapsă accesorie i-au fost interzise anumite drepturi, printre care şi acela de a fi ales, numai că, fiind vorba de o condamnare sub pragul de doi ani, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării acestora. Cu alte cuvinte, imediat după ce a fost condamnat şi pus în libertate, Verindeanu şi-a putut relua atribuţiile de edil-şef. Ordinul de suspendare a acestuia din funcţie dat de prefectul Silviu Hurduzeu a fost revocat şi Verindeanu e din nou primar cu acte în regulă, ba mai mult, poate participa fără niciun fel de probleme şi la viitoarele alegeri.
Mai trebuie spus că Ministerul Public nu a atacat sentinţa Tribunalului Caraş-Severin, în schimb a făcut-o Pavel Verindeanu, care cere o pedeapsă şi mai mică la Curtea de Apel Timişoara.
În momentul de faţă, primarul Pavel Verindeanu se află în concediu, dându-le cetăţenilor din Prigor ocazia să se acomodeze cu ideea că vor avea un edil-şef condamnat penal. ,,Domnul Verindeanu a fost la primărie şi acum se află în concediu până pe 14 februarie. Nu ştim ce se întâmplă cu funcţia domniei sale. Deocamdată nu am primit nicio decizie de la Prefectura Caraş-Severin”, a declarat Ion Miclău Vintilă, viceprimarul comunei Prigor. Vintilă poate aştepta mult şi bine, deoarece prefectul nu are ce să le comunice, decizia fiind luată de către instanţa de judecată, şi nu de reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Aceasta situatie este cu adevarat scandaloasa.In esenta pentru un act grav,luare de mita,Pavel Verindeanu nu a patit nimic.Sa nadajduim ca apelul facut va inaspri pedeapsa cuvenita acestui om incorect.